3 voordelen van zelfstandig reizen

3 voordelen van zelfstandig reizen

Als je ervan houdt om zelf je keuzes te maken op vakantie, dan is zelfstandig reizen aan te raden. Onderweg hoef je met niemand rekening te houden en je bepaalt per dag wat je gaat doen. Veel mensen kiezen ervoor om zelfstandig te reizen, maar wat zijn hier nu de voordelen van?

Eigen baas

Als je een groepsreis boekt, wordt alles voor je bepaald. Hoe laat de bus vertrekt, waar je heengaat en wat de bestemmingen zijn. De bezienswaardigheden worden voor je bepaald, net als het eten en drinken wat je voorgeschoteld krijgt. Zelfstandig reizen, betekent eigen keuzes maken. Jij bepaalt zelf hoe laat je vertrekt, waar je naar toe gaat en wat je eet en drinkt. Eigen baas op vakantie dus.

Tijd besparen

Zelfstandige reizen zoals Fly & drive vakanties zijn erg populair. Hierbij boek je een vliegticket en staat er een auto voor je klaar bij aankomst op de luchthaven. Hierbij heb je de zekerheid dat je vlucht geregeld is, maar ook het vervoer op je vakantiebestemming. Bij aankomst profiteer je meteen al van het eerste voordeel; je hoeft namelijk niet te wachten op de bus, maar je kunt meteen wegrijden met de auto. Ook hoef je niet langs verschillende hotels om mensen af te zetten, maar je kunt meteen naar je hotel rijden. Een groot voordeel van Fly & drive en van zelfstandig reizen is dat je van niemand afhankelijk bent en hierdoor veel tijd kunt besparen.

Flexibel

Als je bijvoorbeeld kiest voor een Fly & drive naar Portugal, zul je merken dat zelfstandig reizen veel voordelen biedt. Portugal is natuurlijk op zich al een aanrader, met als hoofdstad het betoverende Lissabon, de stranden van de Algarve en die heerlijke Fado muziek. Portugal heeft ook nog eens een heerlijk klimaat, waardoor je volop kunt genieten van de zon. Een groot voordeel van een zelfstandige reis naar Portugal is dat je flexibel bent in je planning. Wil je in de ochtend lekker shoppen in Lissabon en ’s middags een klein vissersdorpje bezoeken? En het liefste tussendoor nog even een adembenemend ravijn bezoeken, zoals je die alleen in Portugal tegenkomt? Een Fly & drive vakantie naar Portugal zorgt ervoor dat je flexibel bent om dit prachtige land op jouw manier te bezoeken.