Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren? Zo maak je de beste keuze

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren? Zo maak je de beste keuze

Ga jij binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning? Dan moet je de keuze maken of je zelf gaat verhuizen, of dat je een verhuisbedrijf hiervoor inhuurt. Ken je iemand in jouw omgeving met een groot busje? Dan is de keuze snel gemaakt. Maar als je deze zelf moet huren is het een stuk lastiger. Hoe maak je de juiste keuze? En waar moet je op letten als je gebruikmaakt van een verhuisbedrijf?

De weken waarin je verhuist zijn altijd erg chaotisch. Er zijn veel dingen die je moet regelen. Zo moet je overal je adres wijzigen, je nieuwe buurt leren kennen en natuurlijk al je spullen verhuizen naar je nieuwe woning. Soms is het daarom fijn om zelf een busje te huren, om zo zelf je spullen te verplaatsen. Als je genoeg mensen kent die willen helpen, is dit een goede optie. Maar dit ligt natuurlijk ook aan de prijzen en de afstand tussen de woningen.

Verhuisbedrijven

Tussen de verschillende verhuisbedrijven zitten soms ook grote verschillen. Je wilt proberen geld te besparen bij de verhuizing, maar het is ook slim om een betrouwbaar, professioneel bedrijf uit te kiezen. Daarom is het een goed idee om online te zoeken naar reviews en beoordelingen van klanten. Zijn er veel klachten over het bedrijf? Dan kun je misschien beter een ander bedrijf kiezen. Je wilt natuurlijk niet dat je spullen beschadigen, dat het bedrijf te laat komt of dat je op een andere manier voor problemen komt te staan.

Aansprakelijkheid

Verzekering en aansprakelijkheid zijn hierbij vooral erg belangrijk. Neemt het bedrijf de schuld op zich in geval van schade of andere grote problemen? Dat is natuurlijk fijn om van te voren te weten. Je kunt dan ook met een gerust hart beginnen aan de verhuizing, zonder dat je extra hoeft te stressen. Wil je zeker weten dat alles goed geregeld is? Probeer dan een erkend verhuisbedrijf te vinden, die aangesloten zijn bij de brancheorganisatie.

Wil je meer weten over verhuizen, of wil je verhuisbedrijven zoeken en vergelijken? Kijk dan even op sirelo.nl. Hier vind je alle verhuisbedrijven van Nederland met reviews, beoordelingen en handige tips en informatie.