Werken en reizen combineren, hoe doe je dat?

Werken en reizen combineren, hoe doe je dat?

Veel mensen nemen vakantie van hun werk om te kunnen reizen. Maar de echte reisliefhebbers reizen terwijl zij werken om ervoor te zorgen dat hun werk hen niet tegenhoudt. Maar hoe kun je werken en reizen tegelijk zonder inkomsten te verliezen? Lees hier meer over in dit blog.

Online werken

Tegenwoordig zijn er veel banen die je online kunt uitvoeren, je hebt alleen je laptop nodig met een internetverbinding. Dit zorgt voor veel vrijheid en dus ook de mogelijkheid om naar andere landen toe te reizen. Werk je bij een online marketing bureau? Misschien kun je die seo analyse gewoon thuis doen, dus ook op het strand in Spanje. Ook als copywriter, grafisch ontwerper of klantenservice medewerker kun je prima thuis werken. Ga op zoek naar een werkgever waarbij je op afstand mag werken of begin met ondernemen zodat je dit zelf kunt bepalen.

Op locatie werken

Een andere manier om werken en reizen te combineren is door te werken op reis. Er zijn namelijk veel banen die je ook in andere landen kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een baan in Curaçao of zoek naar werk in de horeca in een ander land. Voor veel banen hoef je niet per se de taal te spreken, vooral als het gaat om een internationale stad. In een Irish pub heeft niemand er problemen mee als je enkel Engels spreekt. Je kunt natuurlijk ook bij een Nederlands bedrijf werken die in het buitenland gevestigd zit, zoals een callcenter waar ze Nederlandstaligen zoeken. 

Sparen

Vind je het lastig om werk te vinden in het buitenland of werk je gewoon liever in Nederland? Ook dan kun je voor een langere periode reizen, zo lang je het hierover eens kunt worden met je werkgever. Er zijn zat mensen die de hele zomer zo veel mogelijk werken en geld opzij zetten om vervolgens in de winter op reis te gaan. En vergeet niet dat je niet altijd veel geld nodig hebt om te reizen, veel verblijven zijn naar verhouding goedkoper als je één maand blijft dan maar voor een weekje. Spaar daarom voor je reis en leef op een minimalistische manier om zo lang mogelijk vooruit te kunnen.

Profiteren van valuta

Een groot voordeel van werken en reizen tegelijk is het feit dat je kunt profiteren van een andere valuta. Het geld dat jij in Nederland verdiend zal in Azië veel meer waard zijn dan hier, alleen de vliegticket kost wat meer omdat je verder moet reizen. Maar ook landen zoals Hongarije, Bulgarije en Kroatië zijn een stuk goedkoper om in te leven. Daarom kiezen de meeste mensen voor een werkgever uit Nederland, je verdiend hier meer mee.

Conclusie

Reizen en werken kan iedereen doen, mits je dit slim aanpakt. Ga voor online werk of zoek een leuke baan in een ander land. Op locatie in een ander land werken is ook een optie, maar je zult hier waarschijnlijk minder verdienen. Daarom is het behouden van een Nederlandse werkgever erg populair.