Hoe werkt een subwoofer?

Hoe werkt een subwoofer?

Een subwoofer is onmisbaar voor iedereen die van goede muziek houdt. Maar wat doet een subwoofer precies en waarom is hij zo belangrijk? In dit artikel lees je alles over de werking van een subwoofer en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Wat is een subwoofer?

Een subwoofer is een luidspreker die is ontworpen om de laagste frequenties weer te geven. Dit maakt hem perfect voor het weergeven van diepgang en rijkdom in muziek. Een goede subwoofer zorgt ervoor dat je muziek tot leven komt en je er helemaal in kan opgaan.

De werking van de subwoofer

De werking van een subwoofer is simpel: hij trilt de lucht met zijn conus en creƫert zo geluid. Een subwoofer bestaat simpel gezegd uit twee onderdelen: de conus waarmee het geluid wordt geproduceerd en de motor die ervoor zorgt dat de conus trilt. De motor is verbonden met de versterker en zorgt ervoor dat de conus snel genoeg trilt om de muziek 'weer te geven'.

Uiteraard zit er een enorm groot onderscheid in het aantal subwoofers. Hoe beter de subwoofer, hoe beter hij in staat is om de lucht te bewegen en dus ook hoe beter het geluid uiteindelijk is. Een goede subwoofer zorgt voor een krachtige bas die je muziek tot leven brengt. Een goede subwoofer is eigenlijk een subwoofer die je niet echt hoort, maar wel voelt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een subwoofer?

Onderstaand werken we deze punten voor jullie uit.

De kracht van de subwoofer

Als je op zoek bent naar een goede subwoofer, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Zoals we al zeiden, is de kracht van de subwoofer erg belangrijk. Hoe krachtiger de subwoofer, hoe beter het geluid. Een andere factor die erg belangrijk is, is de weergeefrequentie. Hoe lager de weergavefrequentie, hoe 'dieper' het geluid.

Actief of passief

Ook is het belangrijk om weer te kijken of hij actief of passief is. Een actieve subwoofer betekent dat hij een ingebouwde versterker heeft en dus zelfstandig werkt. Een passieve subwoofer daarentegen is afhankelijk van je versterker en heeft dus een externe versterker nodig. Het voordeel van een actieve subwoofer is dat hij makkelijker te installeren is, maar het nadeel is dat je wel wat extra ruimte in je kamer nodig hebt voor de versterker.

Conclusie

Subwoofers zijn onmisbaar voor iedereen die van goede muziek houdt. Als je een subwoofer gaat kopen is het goed om je te beseffen hoe een Subwoofer werkt. Hebben wij het niet duidelijk genoeg uitgelegd? Bekijk dan eens deze youtube video.

Ga je een subwoofer kopen? Lees dan nog eens grondig dit artikel door en laat je tenminste in twee winkels adviseren over het product waar jij interesse in hebt. Zo kom je altijd tot de beste keuze.