Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn tegenwoordig erg populair, en dat is ook niet zo gek. Met zonnepanelen ga je namelijk bewuster om met je energie, wek je dit voor het grootste gedeelte zelf op en bespaar je daardoor veel geld op jaarbasis. Ben je nog zoekende, en zou je graag de voordelen willen weten? Die hebben wij voor je.

De voordelen van zonnepanelen

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je geen kosten hebt. De stroom die je met de panelen opwekt is namelijk gratis, want die zon schijnt toch wel. Daarnaast is het ook zo dat de zon niet continu hoeft te schijnen om toch stroom op te kunnen wekken. Het gewone daglicht is hierbij al voldoende. Ook de schommelende prijzen van energieleveranciers gaan aan jouw neus voorbij, omdat je zelf je energie opwekt en dus niet afhankelijk bent van een leverancier. Een ander financieel voordeel is dat je in aanmerking komt voor subsidies wanneer je op deze duurzame manier je energie opwekt.

Andere voordelen zijn dat je bewuster omgaat met het verbruik en dat de zonnepanelen geen broeikasgassen veroorzaken. Ook kennen ze geen CO2 uitstoot en zijn daardoor dus beter voor het milieu dan andere energiebronnen. Het installeren van de panelen is binnen een dag al geregeld, ze zullen niet slijten en zijn uiteraard volkomen veilig en betrouwbaar. Mochten ze toe zijn aan vervanging, dan zijn de oude panelen bijna volledig te recyclen. Zonnepanelen installeren laat je doen door professionals, kies bijvoorbeeld voor SunCatch.

Zijn er ook nog nadelen?

Er zijn uiteraard ook nadelen te vinden maar deze zijn lang niet zo groot als de vele voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen. Zo zijn er veel mensen die de panelen erg lelijk vinden, en daardoor ontsierend voor hun dak. Echter ligt dit er ook aan hoe ze gelegd worden. Liggen ze netjes naast elkaar, dan staat het niet slordig en is de aanblik al beter.

Ook het onderhoud van de panelen kan een nadeel zijn, de zonnepanelen moeten namelijk wel met regelmaat gecontroleerd en schoongemaakt worden. Dit betekent dus dat je het dak op moet, wat niet voor iedereen ideaal is. Ook kan het zijn dat de verzekering van je woning duurder wordt op het moment dat je zonnepanelen aanschaft, heb je een nieuwe extra groep in de meterkast nodig en mocht het zo zijn dat je meer stroom nodig hebt dan dat je opwekt, dan moet je dit bij de energieleverancier halen waardoor het je extra geld kost.