Wat werkt het beste tegen fruitvliegjes?

Wat werkt het beste tegen fruitvliegjes?

Het bestrijden van fruitvliegjes is een lastige klus. En dit komt niet alleen omdat ze zo klein zijn. Fruitvliegjes verspreiden zich snel en het is moeilijk om ze allemaal te vangen. Er zijn verschillende manieren om fruitvliegjes te bestrijden, maar welke methode werkt het beste? Een val lijkt de meest effectieve methode: de fruitvliegen worden hierdoor gedood of verstrikt in het valnet. Je kunt een fruitvliegjesval kopen, maar je kunt er ook zelf één proberen te maken. Hier lees je alles over het bestrijden en voorkomen van fruitvliegjes.

Voorkom fruitvliegjes in huis

Hoe kun je zorgen dat er zo min mogelijk fruitvliegjes in huis komen? Fruitvliegjes komen vooral af op fruit, groente en andere zoete producten. Zorg er dus voor dat je deze producten netjes opruimt. Laat fruit en groente niet te lang liggen en gooi bederfelijke producten weg voordat ze fruitvliegjes aantrekken. Bewaar fruit en groente liever in de koelkast, dan op het aanrecht of in een fruitmand. Ook etensresten en overig afval kan fruitvliegjes aantrekken. Zorg er daarom voor dat je afval altijd netjes in in de bak gooit en niet onnodig rond laat slingeren.

Fruitvliegjes vangen

Als je al fruitvliegjes in huis hebt, wil je hier zo snel mogelijk vanaf komen. Je kunt dit doen op verschillende manieren. Zo kun je fruitvliegjes vangen met een zelfgemaakte val. Deze kun je maken van een potje of een glas met een open kant. Doe hier wat fruit in of gebruik appelazijn, dit is namelijk heel aantrekkelijk voor fruitvliegjes. Zet het potje op het aanrecht en wacht tot de fruitvliegjes naar binnen vliegen. De fruitvliegen zullen naar boven toe vliegen om weer uit het potje te komen, maar dit lukt ze niet omdat het glas afgesloten is. De bovenkant kun je afsluiten met een doek of plastic folie. Fruitvliegjes kunnen hierna dan niet meer het potje of glas verlaten.

Lukt dit niet? Dan kun je ook een fruitvliegjesval kopen bij een tuincentrum of op internet. Deze zet je dan neer op het aanrecht, de eettafel of op een andere plek met veel vliegjes. De fruitvliegen worden hierdoor gedood of verstrikt in het valnet.