Wat onderscheidt een goede wasmachine van een normale wasmachine?

Wat onderscheidt een goede wasmachine van een normale wasmachine?

Wat onderscheidt een normale wasmachine met een écht goede wasmachine? Natuurlijk zitten er op iedere wasmachine verschillende wasprogramma’s waarmee je jouw was fatsoenlijk schoon krijgt. Denk aan het standaard katoen wasprogramma, maar ook een snelwasprogramma en wolprogramma ontbreken vaak niet bij een normale wasmachine. Toch zijn er een aantal extra’s die een goede wasmachine onderscheiden van een standaard wasmachine. Maar over welke functionaliteiten hebben we het dan? Dat lees je in dit artikel.

Automatische dosering wasmiddel

De betere wasmachines hebben automatische wasmiddel dosering als extra functionaliteit. Je stopt wasmiddel en eventueel wasverzachter in het bakje, waarna de wasmachine op basis van het volume in de trommel bepaalt hoeveel wasmiddel er toegevoegd moet worden aan de desbetreffende was. De ene keer is dit dus wat minder dan de andere keer. Dit zorgt er niet alleen voor dat je uiteindelijk op de kosten voor je wasmiddel bespaart, maar ook dat je in de energiekosten bespaart. Het zit namelijk zo: wanneer je teveel moet de machine langer en intensiever met water spoelen om het wasmiddel eruit te krijgen. Dit zijn extra verbruikskosten. Andersom is het zo dat bij te weinig wasmiddel je kleding wellicht niet goed schoon wordt , waardoor je sneller opnieuw een wasje moet draaien. Ook dit zijn extra verbruikskosten. Het is het dus waard om bij een nieuwe wasmachine te kijken of er automatische dosering van het wasmiddel bij zit.

Stoomprogramma

De betere wasmachines hebben een uitgebreide stoomfunctie. Ideaal geschikt wanneer je kleding hebt die wat muf ruikt, maar die niet vies is. Je bespaart hiermee op je verbruikskosten. En je kleding slijt hierdoor minder snel. Een goede wasmachine heeft niet alleen een stoomprogramma waarmee je het gehele programma stoomt, maar ook een stoomfunctie in de andere programma’s. Dat werkt als volgt: je draait een gewoon wasprogramma, waarna vervolgens de stoomfunctie wordt geactiveerd om kleding nog dieper te reinigen en te verfrissen met een fijne geur.

Add Wash functie

Een derde zeer fijne functionaliteit die je vooral bij de beste wasmachines terug ziet komen, is er een waarmee je tijdens het wassen nog kleding kunt toevoegen. Ben je dus iemand die regelmatig een kledingstuk vergeet mee in de was te stoppen? Dan is dit voor jou een hele fijne functionaliteit. Vaak is het zo dat er een tussendeur op de voorkant van de wasmachine zit. Zo kun je tussentijds kleding toevoegen zonder dat er water uit de trommel ontsnapt. Let wel op: wasmachines die de Add Wash functie hebben zijn wel vaak een stukje duurder.

Smart Home functionaliteit

De nieuwe wasmachines hebben een smart home functionaliteit, waarmee je jouw wasmachine kunt koppelen aan je smartphone om vervolgens je machine van een afstand te kunnen bedienen. Wil je bijvoorbeeld niet voor je naar je werk gaat de was draaien omdat je kleding dan de hele dag in de trommel blijft liggen en verstikt? Dan kun je alvast je kleding in de was stoppen en kun je deze vanuit werk richting het einde van de dag aan zetten. Kom je thuis? Dan is je was net klaar.

Bron: www.dewasmachinewinkel.nl