Wat is de duurste auto van Mercedes?

Wat is de duurste auto van Mercedes?

Mercedes is bekend om zijn luxueuze auto's. Maar welke Mercedes is de duurste? Dat hangt ervan af wat je onder deze vraag verstaat. De duurste auto van Mercedes die je als klant nog kan kopen? Of ben je benieuwd wat de duurste Mercedes ter wereld is, inclusief klassieke modellen? In dit artikel zullen we antwoord geven op deze vraag in beide gevallen.

Auto's van Mercedes

Het automerk Mercedes staat bekend om zijn luxueuze en krachtige auto's. Mercedes maakt verschillende soorten auto's, van sportwagens tot SUV's. Het merk heeft een rijke geschiedenis en is al sinds 1886 actief in de automobielindustrie. In die tijd is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende automerken ter wereld. De meest goedkope Mercedes momenteel op de markt, is de Mercedes A-klasse. Deze auto heeft een adviesprijs van ongeveer 33.000 euro.

Dure auto's van Mercedes op de markt

Zoals we al zeiden, maakt Mercedes verschillende soorten auto's. Welke Mercedes is dan de duurste? Als je kijkt naar de prijzen van nieuwe auto's, is de duurste Mercedes de Mercedes AMG SL Roadster. Deze wagen kun je nieuw kopen voor een bedrag van ruim 201.000 euro. De SL is een tweezitter met een krachtige V12 motor. Andere dure auto's van Mercedes die je nu kunt kopen zijn de S-klasse en de de G-klasse.

De duurste Mercedes ter wereld

Maar welke Mercedes is dan de duurste ter wereld? Als we kijken naar kandidaten voor duurste Mercedes, zijn er een aantal kandidaten. Eén hiervan is de klassieke Mercedes 540K Special Roadster uit 1936. Deze auto werd in 2013 verkocht voor een bedrag van ruim 19 miljoen euro. De 540K was een duur en krachtig model uit de jaren '30. De 1954 Mercedes-Benz W196 is ook verkocht voor heel veel geld, namelijk ruim 29 miljoen euro. Deze wagen was een Formule-I racewagen uit de jaren '50.

Tot slot is er ook nog de Mercedes Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe. Deze auto is verkocht voor wel 145 miljoen euro in mei 2022. Deze Mercedes is een uniek model, waarvan er maar weinig gebouwd zijn. Het is dus duidelijk dat deze auto veruit de duurste Mercedes ter wereld is.