Waarom zou je je kantoor met infrarood verwarmen?

Waarom zou je je kantoor met infrarood verwarmen?

Veel moderne kantoren hebben ook een modern verwarmingssysteem. Alleen wat een dergelijk verwarmingssysteem niet kan, is plaatselijk verwarmen. Meestal zal het systeem het gehele kantoor verwarmen, ook als dit misschien helemaal niet nodig is. Tegenwoordig is thuiswerken een trend, dus een klein gedeelte van het personeel komt op kantoor. Dan is het eigenlijk niet nodig om het verwarmingssysteem volop aan te zetten. Daarnaast kun je het ook niet iedereen naar de zin maken. De één zal tevreden zijn over de temperatuur, terwijl een ander het te warm of te koud vindt. Infrarood verwarming is dan een goed alternatief.

Energiebesparing met infrarood verwarming

Infrarood verwarming is uitstekend te gebruiken voor plaatselijke verwarming. Niet alleen thuis in de verschillende kamers, ook op kantoor komt infrarood goed van pas. De belangrijkste reden om voor infrarood op kantoor te kiezen, is de energiebesparing die je hiermee bereikt. Er wordt ontzettend veel energie verspild door lege kantoorruimtes te verwarmen. Enkel omdat er maar enkele afdelingen of mensen op kantoor zijn, verwarmt het algemene verwarmingssysteem het hele kantoor op. Juist in deze tijd waarin zoveel aandacht is voor energiebesparing, is dit een stap achteruit en niet wenselijk als je als bedrijf duurzaam wilt zijn. Met diverse infraroodpanelen op de werkplekken, kan het verwarmingssysteem gerust enkele graden lager. Hiermee bespaar je al enorm veel energie.

Het gemak van plaatselijk verwarmen

Met infrarood verwarming houd je als werkgever ook beter rekening met de wensen van je medewerkers. Omdat infrarood plaatselijke verwarming is, kan iedereen naar eigen wens het infraroodpaneel op de werkplek instellen. Is het algemene verwarmingssysteem niet voldoende om je te verwarmen? Dan schakel je toch even het infraroodpaneel in? Een voordeel is, dat je niet hoeft te wachten voordat je daadwerkelijk van de warmte profiteert. Wanneer je een infraroodpaneel aanzet, dan geeft deze direct warmte af. In een mum van tijd haal je even kilte weg of warm je de werkplek op met zeer aangename warmte.

De mogelijkheden met infrarood panelen

Infrarood panelen zijn op verschillende manieren te gebruiken. Zo zijn er wandpanelen, maar die zijn niet altijd even handig in een kantoorruimte. Kantoren dienen efficiënt ingericht te worden en als er al veel glas in een kantoor zit, dan zijn de wanden hard nodig voor bijvoorbeeld kastruimte. Er zijn ook infrarood panelen voor aan het plafond. Deze panelen nemen geen kostbare ruimte in. Bovendien profiteer je hiermee zo optimaal mogelijk van de infraroodstraling van bovenaf. Naast plafondpanelen die je aan de wand monteert, zijn er ook panelen die in een systeemplafond passen. Hiermee vallen de panelen helemaal niet op en zijn ze op een bijzonder mooie wijze in het plafond weggewerkt.