Waarom kiezen voor kelderdichting?

Waarom kiezen voor kelderdichting?

Kelderdichting is het waterdicht cementeren van keldermuren. Het komt regelmatig voor dat keldermuren de druk van het grondwater niet aankunnen of teveel last hebben van binnenkomend regenwater. Het gevolg? Vochtige muren, die voor grote problemen kunnen zorgen in huis. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. Kelderdichting biedt hiervoor een prima oplossing!

Vocht kan voor veel problemen zorgen

Langdurige regenval, het stijgende grondwaterpeil, helaas moeten we constateren dat we hier steeds meer mee te maken gaan krijgen. Een waterdichte kelder, als laagste punt, is hierbij cruciaal om weerstand te kunnen bieden tegen dit overtollige water. Zijn je keldermuren zwak en laten deze snel water door, dan krijgt het water vrij spel en ontstaan er lekkages. Hierdoor komt er bijvoorbeeld een laag water op je keldervloer te staan. Vocht is gevaarlijk voor een huis. Dit vocht, kan namelijk door de muren heen omhoogtrekken, zelfs tot aan met de bovenste etage aan toe! Het kan schimmels veroorzaken en een vieze, muffe geur verspreiden in het hele huis. Om schade aan de woning, maar zeker ook aan de gezondheid te voorkomen, is het dan ook verstandig om te kiezen voor kelderdichting. Ook voor de waarde van je woning is het verstandig om vochtproblemen in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Vochtplekken in muren en een laag water in de kelder zorgen er namelijk ook voor dat je huis ook nog eens minder waard wordt.

Oplossing voor de toekomst

Kelderdichting is een structurele oplossing, waar je prima de toekomst mee in kunt gaan. Je kunt lekkage voor lekkage blijven aanpakken, maar het is natuurlijk geen structurele oplossing. Het waterdicht cementeren van keldermuren is wel een structurele oplossing. Valt er een keer langdurig regen of stijgt het waterpeil een keer hard, dan weet je zeker dat jij geen last zult krijgen van vocht in huis. Door de opwarming van de aarde en het veranderende klimaat, ziet het ernaar uit dat we in de toekomst nog veel meer te maken zullen krijgen met overtollig water in en rondom onze huizen. Wapen jezelf goed en schaf nu alvast de juiste producten aan om vochtproblemen te bestrijden. Kijk eens online in de Vochtstore, met deze producten, ben jij straks klaar voor de toekomst!