Waarom je Pompeii eens in je leven moet bezoeken

Waarom je Pompeii eens in je leven moet bezoeken

Pompeï is een stadje waar je vast al eens van hebt gehoord. Misschien heb je hier als kind op de lagere school al iets over meegekregen. Juist, het is die stad die werd bedolven onder de lava van de Vesuvius. Het verhaal is al indrukwekkend, in het echt dit stadje bezoeken is nog indrukwekkender. Wat je in Pompeii kunt verwachten als je hiernaartoe gaat? Hieronder kun je dit lezen!

Pompeï de havenstad

Vierhonderd jaar voor Christus, werd Pompeï een belangrijke havenstad.  De Romeinen waren hier destijds de baas en lieten een haven bouwen die zich ontwikkelde tot een belangrijke plek om goederen te verschepen. Vanaf Pompeï werden goederen vervolgens bijvoorbeeld weer naar Rome vervoerd.

De uitbarsting van de Vesuvius

Rond het jaar nul, hebben er in het gebied rondom Pompeï verschillende aardbevingen plaatsgevonden. Een zware aardbeving, heeft bijvoorbeeld plaatsgevonden in het jaar tweeënzestig na Christus, deze heeft destijds veel schade aangericht aan het stadje. Een jaar of zeventien later, wat het weer raak, in dat jaar waren er weer aardbevingen. Deze aardebevingen, leidde tot een enorme uitbarsting van de Vesuvius. Een aantal mensen waren te laat om te vluchten, waardoor zij werden bedolven onder lava en as. Duizenden mensen vonden destijds de dood.

Wat te doen in Pompeï?

Deze heftige gebeurtenis was jarenlang niet meer zichtbaar geweest, totdat in deze zestiende eeuw men overblijfselen vond van het stadje Pompeï. Pas in de achttiende eeuw, zijn archeologen serieus aan de slag gegaan met de overblijfselen van dit stadje. Er werden uitgravingen gedaan en zaken blootgelegd die nu voor het publiek te zien zijn. Het is zo’n bijzondere plek in de wereld, dat zelfs Unesco deze plek op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst. Je kunt hier tegenwoordig het Forum van Pompeï bezoeken, een belangrijke plek als het gaat om bestuur en handel. Je kunt in dit stadje ook een amfitheater vinden, ooit een plek waar meer dan vijfduizend mensen samen konden komen om te genieten van voorstellingen. Er is voldoende te doen en te bezichtigen in Pompeï, een indrukwekkende plek die je zeker een keer in je leven bezocht moet hebben. Kies ervoor om voor je Pompeii tickets online te reserveren. Dit scheelt veel wachttijd en je weet zeker dat je overal naar binnen kunt!