Waarom je moet kiezen voor gehard glas

Waarom je moet kiezen voor gehard glas

Gehard glas wordt gebruikt in een breed scala aan alledaagse dingen, waaronder computers, smartphones, ramen, keukenapparatuur, badkuip behuizingen en voertuigen.  Ook is het mogelijk om gelaagd klas te kiezen. Beide soorten glas verschillen in eigenschappen en hebben verschillende voordelen. Lees verder om achter de voordelen van de twee soorten glas te komen.

De voordelen van gehard glas

Gehard glas heeft verschillende voordelen:

- Het is veiliger: Het grootste voordeel van gehard glas is dat het is ontworpen voor veiligheid. Gehard glas valt uiteen in kleine korrelige brokken die relatief onschadelijk zijn.

- Het is sterker: Het thermische hardingsproces dat wordt gebruikt om gehard glas te maken, maakt het veel sterker dan gewoon glas. Gehard glas is bestand tegen sterke wind, directe impact van stoten en stoten en kleine explosies.

- Het is hittebestendig: Gehard glas is bestand tegen hoge temperaturen. Deze eigenschap maakt gehard glas ideaal voor gebruik in keukenapparatuur en in ruimtes zoals de badkamer, waar het waarschijnlijk regelmatig in contact zal komen met de hitte.

- Het is glashelder: Hoewel het hardingsproces gehard glas supersterk maakt, heeft dit geen invloed op de helderheid van het glas. Gehard glas is glashelder en transparant, waardoor het bruikbaar is in ramen, vitrines en glazen deuren.

- Het is veelzijdig: Gehard glas kan praktisch overal worden gebruikt waar glas nodig is. Het zorgt voor een aantrekkelijke en stevige frameloze douche deur, een volledig transparante schermbeschermer voor smartphones en een naadloze kookplaat basis.

- Het krast niet gemakkelijk: Het fabricageproces dat gehard glas thermisch taai maakt, maakt het ook krasbestendig. Dit maakt gehard glas een ideaal materiaal voor glazen deuren, keukenapparatuur, mobiele schermbeschermers en ramen van personenauto's.

- Het is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en patronen: Gehard glas kan helder, mat, gegraveerd, gekleurd en van een patroon voorzien zijn. Het is verkrijgbaar in een reeks patronen en ontwerpen om aan je behoeften te voldoen.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is gemaakt van twee lagen glas die met tussenlagen aan elkaar zijn gehecht om een ​​permanente verbinding te vormen. De tussenlagen werken om het glas te ondersteunen en vast te houden om een ​​sterke, uniforme laag te creëren, zelfs als het gebroken is. Gelaagd glas is verkrijgbaar in verschillende diktes en kan worden gemaakt met verschillende glascombinaties of coatings om verschillende kwaliteiten te bieden, zoals lage emissies of verhoogde isolatie. Het robuuste karakter en de dikte van gelaagd glas bieden tal van voordelen:

- Verhoogde veiligheid: De sterkte van gelaagd glas maakt het bijna onmogelijk om te breken, dus onbevoegden zouden moeite hebben om binnen te komen.

- Minder uitstoot: Glas met een lage emissiviteit kan de warmtewinst van de zon helpen verminderen, waardoor de airconditioning minder vaak hoeft te worden gebruikt en de uitstoot kan worden verminderd.

- Minder geluidsoverlast: Door het plaatsen van een dik stuk gelaagd glas worden geluidsgolven verstoord wanneer ze door het materiaal gaan, waardoor de geluidsoverlast wordt verminderd.

- Verhoogde veiligheid: Aangezien het glas niet verbrijzelt wanneer het breekt, is er een verminderd risico dat iemand wordt gesneden of gewond raakt door glasscherven.

- Bescherming tegen natuurrampen: Bij de komst van natuurrampen of vluchtig weer, blijft gelaagd glas in het frame, waardoor het risico op ongevallen wordt verkleind en een levensbedreigende situatie iets veiliger wordt.

- Meer ontwerpkeuze: gelaagd glas is verkrijgbaar in vele kleuren, tinten en kan recht of gebogen worden vervaardigd voor een grotere veelzijdigheid in uiterlijk.