Waar bestaat een badmeubelset uit?

Waar bestaat een badmeubelset uit?

Als je weleens een nieuwe badkamer gekocht hebt, dan zal je het woord badmeubelset ongetwijfeld wel eens voorbij hebben horen komen. We snappen dat dit best een vaag begrip kan zijn. Wat is eigenlijk een badmeubel? Waar bestaat zo’n set dan uit? Wij leggen het je uit.

Onderkast

De basis van de badmeubelset begint bij het badmeubel. Deze bestaat doorgaans uit twee onderdelen, waarvan een de onderkast is. Dit is dus het gedeelte van het badmeubel dat bedoeld is om je spullen in op te bergen. Vaak bestaat een onderkast uit lades, maar er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een combinatie van lades en regalen. Je kunt er daarnaast voor kiezen om ook een kolomkast toe te voegen aan de badmeubelset. Deze behoort officieel gezien niet tot de badmeubelset omdat niet iedereen kiest voor een kolomkast, maar het is wel optioneel.

Wastafel of waskom

Het tweede deel van het badmeubel, en dus ook de badmeubelset, is een wastafel of een waskom. Wat is dan het verschil? Een wastafel valt over de volledige breedte van de onderkast. Een waskom is over het algemeen rond en neemt vaak maar een deel van de kast in beslag. Daarnaast valt de wastafel deels in en deels op de kast, waar een waskom altijd op de onderkast wordt geplaatst. Goed te benoemen is dat als je kiest voor een waskom, je dan niet altijd een onderkast hebt. Je kunt dan ook kiezen voor een blad waarop de waskom geplaatst wordt.

Spiegel

De spiegel is een onderdeel waarvan veel mensen niet weten dat deze bij de badmeubelset hoort. Dit is het laatste onderdeel dat vrijwel standaard in een badmeubelset zit. Een spiegel mag natuurlijk ook niet ontbreken in een badkamer. Vaak wordt gedacht dat kranen wel onderdeel zijn van een badmeubelset, maar dit is ook niet het geval. Dit heeft te maken met de verschillende leveranciers. Badmeubels en spiegels komen vaak van dezelfde leveranciers, waar kranen van een andere leverancier komen. Wil je graag meer informatie over het samenstellen van je badmeubelset? Maak dan een afspraak via sani4all.nl.

Complete ontzorging

We zijn er bij Sani4All om je compleet te ontzorgen. Of dit nu is bij het uitzoeken van een badmeubelset of een complete badkamer. We staan voor je klaar! In onze badkamerwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je te voorzien van advies. Ook kunnen zij een 3D-ontwerp maken van je nieuwe badkamer. Ben je tevreden met het ontwerp en heb je de badkamer gekocht? Dan komen we deze gratis bij je thuisbezorgen. Indien gewenst kunnen we ook de volledige montage voor je verzorgen. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.