Vakanties in Istanbul, de grootste stad van Turkije

Vakanties in Istanbul, de grootste stad van Turkije

Turkije is een prachtig land, met veel historie en schitterende natuur. Er zijn verschillende steden die je kunt bezoeken als je op vakantie in Turkije bent. De meest bijzondere stad vinden wij Istanbul. Dit komt vooral door de brede geschiedenis van de stad. In dit artikel kom je alles te weten over deze enorme stad in Turkije.

Istanbul

Veruit de grootste stad van Turkije, is Istanbul. Deze stad heeft een enorme geschiedenis en is in handen geweest van allerlei verschillende rijken, landen en culturen. Vroeger was de naam van deze stad Constantinopel. De stad viel toen onder het Byzantijnse Rijk, ook wel het Oost-Romeinse Rijk genoemd. Constantinopel was hiervan de hoofdstad.

Istanbul is niet de hoofdstad van Turkije, dit is namelijk Ankara. Istanbul is wel de grootste stad en het economische centrum van Turkije. Istanbul ligt aan twee verschillende kanten van een rivier, de Bosporus. De ene kant ligt in Europa, de andere kant in Azië. Je kunt hier dan ook allerlei verschillende culturen en gewoontes zien.

Bijzondere plaatsen

De bezienswaardigheden in Istanbul zijn ontzettend divers. Je hebt hier bijvoorbeeld de Hagia Sophia, een kerk die is omgebouwd tot moskee en nu weer een museum is. Ook kun je hier het Topkapi Paleis bezoeken, een paleis dat vroeger werd gebruikt door de Ottomaanse sultans. Als je van shoppen houdt, moet je zeker naar de Grote Bazaar in Istanbul gaan. Hier vind je allerlei winkeltjes en stalletjes met Turkse souvenirs. Of je nou op vakantie gaat om uit te rusten, om te shoppen of voor de geschiedenis, voor iedereen is voor iedereen genoeg te doen in Istanbul.

Horeca in Istanbul

In Istanbul vind je ontzettend veel verschillende soorten restaurants. Je hebt hier Turkse, Marokkaanse, Libanese en Amerikaanse restaurants. Er is voor iedereen wel wat te eten. Turkse pizza’s zijn erg populair in Istanbul. Ook is er veel keus als je een drankje wilt bestellen. Er zijn allerlei Turkse koffiehuizen, maar ook bijvoorbeeld Engelse pubs en Italiaanse restaurants.

Istanbul is een enorme stad met veel te zien en te doen. Turkije is een prachtig land om je vakantie te vieren. Vooral Istanbul is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Meer informatie over de stad, de bezienswaardigheden, reizen en tips, kun je vinden op internet.