Tips voor een mooie, stijlvolle badkamer

Tips voor een mooie, stijlvolle badkamer

Als je verhuist naar een nieuwe woning, is het inrichten van de kamers natuurlijk erg leuk. Het uitzoeken van nieuwe spullen en het zoeken van een nieuwe stijl, is voor velen een van de beste aspecten van het verhuizen. Ook het opnieuw inrichten van je huidige appartement of woning is erg leuk. Een frisse woonkamer met andere meubels, een nieuwe keuken of een herindeling van de slaapkamer. Door af en toe wat te veranderen blijft je woning mooi.

Een ruimte die vaak wat minder aandacht krijgt, is de badkamer. Dit is een lastige ruimte, waar je niet al te veel meubels en spullen in kwijt kunt. Ook moet je rekening houden met warmte, vocht, rondslingerende handdoeken en kleding. Hoe kun je zorgen voor een mooie, praktische inrichting van je badkamer? In dit artikel lees je een aantal tips en idee├źn.

Natuurlijke kleuren

Om wat meer stijl aan te brengen in de badkamer, is het goed om te zorgen voor wat kleur. Badkamers zijn vaak wit, met weinig kleur. Kies daarom voor wat natuurlijke kleuren in de kamer, door bijvoorbeeld houten kastjes te gebruiken of een donkere wastafel. Je kunt hiervoor ook wat plantjes gebruiken, als deze tegen de warmte en het vocht kunnen. Sfeerverlichting kan ook zorgen voor een mooiere badkamer. Als je het licht kunt dimmen is dat ook erg fijn.

Meubels uitzoeken

De badkamer is vaak erg minimalistisch qua inrichting. Meestal staan er maar een paar meubels, dus zorg dat je deze goed uitkiest. Een douchewand van glas is erg mooi en zorgt er ook voor dat de kamer een stuk ruimtelijker lijkt. De badkamer krijgt hierdoor ook een moderne, luxe uitstraling. Hangende meubelstukken kunnen ook erg mooi en handig zijn. Onder de kastjes en de wastafel kun je dan bepaalde spullen kwijt zoals toiletpapier, de weegschaal of mandjes met spullen. Hierdoor is de badkamer minder rommelig. Alle soorten badkamermeubels kun je vinden op meubels.com.

Tenslotte kun je de badkamer nog versieren met de spullen die je dagelijks gebruikt. Heb je mooie flessen shampoo en douchegel? Dan kun je deze ergens neerzetten voor decoratie. Ook helpt het als je handdoeken hebt in een passende kleur. Deze zullen namelijk vaak aan een rek hangen, of ergens anders in de kamer.