Things to do in Rome?

Things to do in Rome?

Zin in een heerlijk weekendje weg naar een wereldstad? Of heb je wat langer de tijd en wil je een echte historische, Europese stad eens goed leren kennen? Kies er dan voor om naar Rome te gaan. Dit ‘openluchtmuseum’ ademt niet alleen historie, je kunt er ook nog eens heerlijk eten en winkelen. Things to do in Rome? Wij hebben hieronder de leukste drie bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Colosseum

Als je naar Rome gaat, is het Colosseum een plek waar je zeker geweest moet zijn. Dit indrukwekkende gebouw werd ooit gebouwd om vermaak te bieden voor het volk. Het bijzondere van dit gebouw, is dat het gebouwd werd in een tijd waarin er nog geen hijskranen en vrachtwagens bestonden; alles werd met de hand gedaan! Hier werd op leven en dood gevochten door gladiatoren, maar ook werden er gevechten gevoerd tegen wilde dieren. Onder het Colosseum loopt een gangenstelsel, waar gladiatoren en dieren vroeger gelopen hebben, wellicht op weg naar hun laatste gevecht.

Trevifontein

De mythe gaat, dat als je een muntje in de Trevifontein gooit, je ooit nog eens terug zult keren in Rome. Wil je gaan voor de liefde? Gooi dan twee muntjes in deze fontein. Heb je al een grote liefde en wil je nog een stap maken in je relatie? Gooi dan drie muntjes in de Trevifontein, dan is de kans groot dat je binnenkort gaat trouwen! Deze fontein ligt overigens op een pleintje die op zich ook al de moeite waard is om te bezoeken.

Vaticaanstad

Een plek waar je zeker geweest moet zijn in Rome, is Vaticaanstad. Als je ervoor kiest om op woensdag naar Vaticaanstad, is de kans heel groot dat het hier heel druk is. Dit is namelijk de dag waarop de pelgrims samenkomen. Het is zeer de moeite waard om even op te zoeken wanneer de paus zijn wekelijkse toespraak houdt. Als je deze toespraak bijwoont, zul je merken dat dit indruk maakt. Als je hier toch bent, breng dan een bezoek aan de Sixtijnse kapel, het gebouw is van de buitenkant al indrukwekkend, van binnen is het nog spectaculairder. Ga jij ook voor een fantastische reis naar Rome?