Succesvol horecaontwerp? Wij hebben vijf goede tips!

Succesvol horecaontwerp? Wij hebben vijf goede tips!

Heb je een restaurant of bar die je grondig wilt verbouwen? Omdat je het gevoel hebt dat het tijd is voor iets nieuws? Of gewoon omdat je jouw klanten graag wilt verrassen met een complete nieuwe look and feel van jouw horecazaak? Het is verstandig om vooraf goed na te denken over je ontwerp, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Een goed ontwerp is namelijk cruciaal om succesvol te zijn in de horeca. Wij hebben vijf tips, waardoor jouw horecaontwerp gegarandeerd een succes wordt!

Doelgroep

Heb je een restaurant die zich richt op jonge, hippe mensen? Of juist een horecazaak die zicht richt op oudere, welgestelde mensen? Je doelgroep is leidend als het gaat om de inrichting. Jonge mensen houden bijvoorbeeld van gedurfde en felle kleuren, oudere mensen juist meer van een knusse, sfeervolle inrichting. Wil je jezelf richten op de zakelijke markt? Ga dan voor een modern, strak interieur.

Kleuren

Kleuren hebben veel invloed op de inrichting. De reden hiervan is dat kleuren namelijk je stemming beïnvloeden. Zo staat blauw bijvoorbeeld voor rationeel en zakelijk. Oranje is juist weer de kleur die creatieve mensen aanspreekt. Wil je dat je klanten zin krijgen in lekker eten en drinken? Kies dan voor veel rood in je inrichting! Als je een zaak hebt die zich richt op families, zijn pastelkleuren juist weer een prima idee. Wees je bewust van de kleuren die je gebruikt!

Licht

Net als kleuren heeft licht ook veel invloed op de stemming van de mens. Een bedompte, donkere sfeer zorgt ook voor een soortgelijke sfeer. Dat wil je natuurlijk niet! Zorg er daarom dan ook voor dat er veel daglicht binnen kan komen in je horecazaak, hier vrolijken mensen van op! Als het daglicht weg is, kun je slim gebruik maken van kunstlicht om toch een energieke sfeer neer te zetten in je horecazaak. Denk hierbij aan het gebruik van spotjes die je kunt dimmen. Voor iedere gelegenheid een ander lichtplan.

Entree

Net als in de liefde zijn de eerste seconden van een ontmoeting cruciaal. Dat geldt ook voor als klanten binnenkomen in je horecazaak; de eerste indruk is super belangrijk! Kies daarom voor een mooie, bijpassende garderobe, ga voor een eyecatcher in de entree en zorg ervoor dat mensen meteen je zaak in kunnen kijken. Zorg voor een spectaculaire entree!

Kies voor een professional

Een goed ontwerp maken voor je (nieuwe) horecazaak is een vak. Het is verleidelijk om dit zelf op te pakken, maar je zult achteraf merken dat het misschien wel een beter idee had geweest om dit over te laten aan iemand die hiervoor is opgeleid. Horeca interieurontwerp laten maken? Schakel een professional in! Dan weet je zeker dat het goed komt.