Puzzels zijn een hele leuke manier van vermaak!

Puzzels zijn een hele leuke manier van vermaak!

Hoe vaak je het spel ook speelt, er valt altijd meer te leren. Daarom hebben we deze unieke en boeiende puzzel gemaakt die ervoor zorgen dat je terugkomt voor meer. Nadat je een visueel verband hebt gelegd tussen het plaatje en de elementen van de puzzel, moet je de elementen die het plaatje compleet maken met elkaar verbinden. Dit doe je door de lege plekken in te vullen met bijpassende elementen zoals de kleuren, de grootte en de positie van de voorwerpen in de foto. Legpuzzel kopen? Het andere veel voorkomende type visuele puzzel is de lijnpuzzel waarbij je twee of meer lijnstukken met elkaar moet verbinden. Een lijnpuzzel kan worden opgelost met behulp van verschillende visuele zintuigen zoals zicht, tast, smaak of geur.

Wat is een puzzel?

Een puzzel is een soort tweedimensionaal spel dat je uitdaagt vergelijkingen te maken tussen verschillende visuele stimuli en nieuwe verbanden te leggen tussen de verschillende stimuli. Hoewel de twee meest voorkomende soorten puzzels de picturale en de cijferpuzzels zijn, bestaan er vele soorten puzzels. Een typisch voorbeeld van een visuele puzzel is een wooden city puzzel, die je krijgt en dat je moet oplossen door ernaar te kijken en in elkaar te zetten. De afmetingen van het plaatje kunnen links of rechts uitgelijnd zijn, verticaal of horizontaal, enzovoort.

Vloerpuzzel

Een vloerpuzzel is een soort visuele puzzel die wordt opgelost door over de puzzelstukken te lopen. In de meeste gevallen hebben de afbeelding en de puzzelstukjes dezelfde kleur. Dit maakt de puzzel veel gemakkelijker op te lossen omdat je geen twee stukken van verschillende kleuren met elkaar hoeft te verbinden. Een vloerpuzzel kan ook een stap-voor-stap puzzel worden genoemd, omdat je vaak één stukje per keer moet verplaatsen totdat je alle stukjes van de afbeelding met elkaar hebt verbonden.

Lichaams puzzel

Een lichaamspuzzel is een soort puzzel waarbij je de lichaamsdelen van een dier stuk voor stuk in elkaar moet passen. Er zijn veel verschillende soorten lichaamspuzzels en de twee meest voorkomende zijn de mechanische en de biologische. Een mechanische lichaamspuzzel heeft meestal een stuk of zeven en bestaat meestal uit concentrische cirkels. Een biologische lichaamspuzzel bestaat meestal uit 36 stukjes en heeft de vorm van een ingewikkeld ontwerp met gebieden van receptoren, spieren en organen.

Zoveel verschillende soorten!

Een puzzel is een spel met meerdere borden met steeds uitdagender niveaus van bindweefsel. Het bindweefsel in een puzzel is vergelijkbaar met het weefsel in gewone puzzel spellen zoals Tetris, waar het de bedoeling is de stukjes in elkaar te passen op een manier die logisch is volgens het plaatje. Het bindweefsel waaruit een puzzel bestaat, heeft meestal een andere kleur dan het doek, papier of karton waarmee de afbeelding is gemaakt. Een poging om twee of meer stukken van verschillende kleuren met elkaar te verbinden geeft meestal aan waar het stuk moet worden verbonden.