Muurcirkels als wanddecoratie?

Muurcirkels als wanddecoratie?

Oktober is de woonmaand. Logisch, want als de herfst aanbreekt maken we het graag binnen weer gezellig. We steken de kachel weer aan, of misschien wel de open haard. We zitten ’s avonds meer binnen, vaak met een dekentje op de bank voor wat extra warmte. Kaarsjes aan voor de sfeer en gezelligheid. Maar hoe breng je sfeer in huis met wanddecoratie? In deze blog geven we je tips!

Rond is in

Huizen bestaan meestal uit rechte, strakke lijnen. En veel van onze meubels ook. Ronde vormen doorbreken deze strakke lijnen en geven je huis warmte en sfeer. Om die reden is de ronde tafel terug van weggeweest en misschien wel populairder dan ooit. In de woonwinkels zien we ook steeds meer banken met organische vormen opduiken. Kunnen jouw eettafel en bank nog een tijdje mee? Niet getreurd, ook met kleine woonaccessoires kun je de strakke lijnen doorbreken en warmte en gezelligheid brengen.

Muurcirkels zijn hip

Muurcirkels zijn – de naam zegt het al – rond! Ze zijn ideaal om de strakke lijnen te doorbreken. In de woonkamer, keuken, slaapkamer of kinderkamer. In elke ruimte kun van je wand een mooie eyecathcer maken met mooie muurcirkels. Je leest het goed, muurcirkels, meervoud. Want 1 cirkel kan al gauw wegvallen in de ruimte. Onze eerste tip is dan ook om meerdere cirkels bij elkaar te hangen voor een speels effect. Kies juist voor verschillende formaten, dan breng je instant sfeer in huis.

 De keuze is reuze

Je kunt niet alleen variëren in formaten, maar ook in de opdruk. Combineer jij het liefst muurcirkels met teksten en illustraties? Of ga je voor patronen en mooie sfeerfoto’s? Het fijne is dat er zoveel mooie combinaties mogelijk zijn. Je kunt helemaal jouw eigen stijl kiezen, mix en match net zo lang tot jouw perfecte combinatie ontstaat, jouw statement op de muur!

Hoe hang je een muurcirkel op?

De meeste muurcirkels worden geleverd zonder boorgat of ophangsysteem. Wel zo handig, dan heb je nog alle vrijheid om zelf te kiezen hoe je jouw muurcirkel ophangt. Ons advies is om te kiezen voor dubbelzijdige tape van Tesa of een ander merk. Tesa heeft bijvoorbeeld dubbelzijdige tape voor bevestiging op pleisterwerk, hout, behang, metaal en de meeste kunststoffen. Er is zelfs speciaal tape voor gestucte muren. Er blijft altijd een klein risico dat je muur iets beschadigd. Maar volgens mij is dat bij elk ophangsysteem zo? Je kunt ook kiezen om de muurcirkel te boren. Voor buiten op een houten schutting kan dat een ideale oplossing zijn, voor binnen zou ik kiezen voor dubbelzijdige tape.

Neerzetten kan ook!

Wil je helemaal geen risico nemen met je muur en wil toch een muurcirkel? Muurcirkels hoeven niet altijd te hangen, maar kunnen ook op een plankje, tafeltje of kast worden gezet. De muurcirkelstandaard is dan een uitkomst, zo komt jouw cirkel mooi tot zijn recht. De muurcirkelstandaards zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Kies de maat voor de standaard die het beste bij jouw cirkel past.

Voor elk wat wils, variaties op muurcirkels

Muurcirkels voor binnen zijn vaak gemaakt van Forex, een flexibel maar stevige kunststof. Zoedt heeft daarnaast ook muurcirkels van kurk. Kurk is een warm materiaal dat zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in huis. Ook zijn er varianten gemaakt van muurcirkels, zoals de vierkante kurken muurposter of een muurcirkel in de vorm van een huisje. Natuurlijk zijn er ook standaards voor deze varianten.

Conclusie

Met muurcirkels doorbreek je de strakke lijnen in je huis. Hang meerdere cirkels bij elkaar en mix en match verschillende cirkels en voor een speels en warm effect. Maak jouw perfectie combinatie van teksten, patronen, illustraties en foto’s. Zo maak je een persoonlijk statement op jouw muur. Kies bij het ophangen voor dubbelzijdig tape dat geschikt is voor jouw muur. Helemaal onbeschadigd zal je muur misschien niet blijven, realiseer je dit vooraf goed. Wil je dat liever niet, zet de cirkels dan neer in de handige muurcirkelstandaard. Inmiddels zijn er ook andere varianten van de bekende muurcirkel zoals de kurken muurcirkel en het muurcirkelhuisje. Voor elk wat wils dus!