Met een Peperomia heb je een prachtige kamerplant

Met een Peperomia heb je een prachtige kamerplant

Zoek je een leuke kamerplant die makkelijk is in de verzorging? Dan is de Peperomia iets voor jou! Op deze pagina vertellen we je graag meer over deze bijzondere kamerplanten en hoe je deze het beste kunt onderhouden.

Wat is een Peperomia?

Het kan bijna niet anders of je hebt al eens een Peperomia plant gezien. Deze kamerplanten zijn al generaties lang zeer populair. Als je een gemiddeld tuincentrum binnenstapt kom je ze altijd tegen. Het leuke aan de Peperomia planten is dat er een zeer grote verscheidenheid aan soorten is. Ze komen van oorsprong uit het zuiden van Amerika. Daar groeien er meer dan 1000 verschillende! Hier in ons land kun je die natuurlijk lang niet allemaal krijgen. Enkele tientallen Peperomia soorten worden hier gekweekt en verkocht.

Tussen deze tientallen soorten zit erg veel variatie. Soms herken je ze bijna niet als een Peperomia! Er zijn plantenfamilies waar alle planten zeer sterk op elkaar lijken, maar hier is bij de Peperomia plantenfamilie geen sprake van. Er zitten hangplantjes tussen met zeer kleine, ronde blaadjes. Ook zijn er omhoog groeiende planten met dikke, glimmende bladeren. Daarbij heb je nog soorten met felgekleurde bladeren en minder opvallende kleuren. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal klein blijven. Ze worden nooit hoger of langer dan 30 centimeter.

Hoe moet je een Peperomia verzorgen?

Zoals hierboven geschreven zijn er dus vele verschillende soorten Peperomia. Zo zit er altijd wel een geschikte tussen. Voor ieder wat wils! Maar hoe kun je deze plantjes nu het beste verzorgen? Dat moet je weten omdat hij anders niet lang mee zal gaan. Gelukkig zijn het vrij makkelijke kamerplanten. Dat ze makkelijk zijn betekent niet dat je ze kunt verwaarlozen. Het zijn levende organismen die bepaalde dingen nodig hebben.

Een van die belangrijke dingen is licht. Zonder licht kan een plant niet groeien. Zorg dat jouw Peperomia veel licht krijgt, dan blijven de kleuren op de bladeren mooi. De plant staat liever niet in de volle zon. Dit kan schade aan de bladeren veroorzaken. Een tweede belangrijk element in het onderhoud is het water geven. Geef jouw plant water als de potgrond bijna is opgedroogd. Doe je dit eerder, dan verdrink je hem. Doe je dit later, dan droog je hem uit. Dit luistert heel nauw. Verder zijn er eigenlijk geen dingen waar je rekening mee moet houden om lang plezier te hebben van jouw plant!