Meer succes met jouw webshop met deze 3 tips!

Meer succes met jouw webshop met deze 3 tips!

E-commerce is de snelst groeiende markt wereldwijd. In Nederland worden er jaarlijks duizenden nieuwe webshops geopend. Als je producten online verkoopt, moet je dan ook opvallen om de concurrentie de baas te blijven. Consumenten worden constant overspoeld met advertenties en nieuwe producten en het is daardoor ook stukken moeilijker om potentiële klanten over te halen om voor jouw webshop te kiezen. De belangrijkste factor blijkt vertrouwen te zijn. Maar hoe win je dit vertrouwen? Hoe behaal je meer succes met jouw webshop? We zetten drie tips op een rij. 

Vereenvoudigde betalingen 

Het maakt voor de consument een groot verschil op welke manier zij kunnen betalen. Zo geven veel consumenten de voorkeur aan achteraf betalen. In de wet staat dat een webwinkel nooit mag eisen dat een klant meer dan 50 procent van het te betalen bedrag vroegtijdig betaalt. Als een webwinkel dus de mogelijkheid geeft om voortijdig te betalen of via een Creditcard te betalen, dan zijn zij ook verplicht om een mogelijkheid tot achteraf betalen te bieden. 

Ons advies is om in elk geval goed te focussen op de mogelijkheid om achteraf te betalen. FLOA Pay biedt hierbij de oplossing. Hierbij is het mogelijk om een groot bedrag in drie termijnen te betalen. Dit maakt dat het voor de consument aantrekkelijker is om tot een aankoop over te gaan. Dergelijke vereenvoudigde betalingen kunnen bijdragen aan meer klandizie en dus ook meer omzet en succes voor jouw webshop. 

Gebruik afbeeldingen en filmpjes 

Consumenten zijn dol op visuele beelden tijdens het webwinkelen. Het is voor hen heel prettig om goed te kunnen zien wat ze kopen. Verkoop je bijvoorbeeld kleding? Dan kun je denken aan foto’s van het kledingstuk, maar ook op modellen en eventueel filmpjes waarop het kledingstuk goed te zien is. Een heldere afbeelding van goede kwaliteit en een korte, pakkende tekst werkt vaak veel beter dan hele lappen tekst. Anders klikken consumenten al snel. Wanneer het product opvalt, staat de consument hier langer bij stil en is de kans ook groter dat ze tot aankoop over zullen gaan. 

Werk aan online marketing 

De concurrentie is groot. Opvallen is dan ook nog niet zo gemakkelijk. Googel maar eens op de zoektermen die bij jouw website passen. Grote kans dat jouw website niet eens op de eerste pagina’s zichtbaar is. Zonde, want hier zijn juist heel veel potentiële klanten te bereiken. Daarom is het van essentieel belang om meer met online marketing te doen. Denk zeker niet dat je dit allemaal alleen kunt doen, want online marketing is een ontzettend breed begrip en vraagt om veel kennis en ervaring. Schakel daarom een online marketeer in om je hierbij te helpen. 

De beste manier om meer klanten naar jouw webshop te trekken, is door de kwaliteit van de site te verhogen. Consumenten komen niet alleen naar je shop voor de producten, maar vaak ook met een hulpvraag. Om informatie te krijgen. Als je dit kunt bieden, heb je al snel een streepje voor. Focus dus op belangrijke keywords, deel interessante en unieke content en investeer veel tijd in het creëren van een informatieve en mooie webshop. Als de basis goed is, kom je al een heel eind.