Leuke dagjes uit tijdens jouw stedentrip in Barcelona

Leuke dagjes uit tijdens jouw stedentrip in Barcelona

Barcelona, de stad van levendige architectuur, kleuren en het strand. Er vallen genoeg bezienswaardigheden te zien om een paar dagen in de Spaanse stad door te brengen. De bezienswaardigheden Barcelona zijn onder andere de Sagrada Familia, Casa Milà en het Park Güell. Maar ook de omgeving is een bezoekje waard. Er zijn een aantal daguitstappen die makkelijk te doen zijn vanuit Barcelona.

Montserrat bezoeken

Een eerste goede daguitstap is Montserrat bezoeken vanuit Barcelona. Dit gebergte ligt op zo’n 50 km van de stad en is daardoor goed bereikbaar. Ook kan je hier makkelijk met de trein komen. De bizarre vorm van het gebergte trekt veel wandelaars en pelgrims. De kunstenaar Gaudí liet zich inspireren door het gebergte bij het ontwerpen van Casa Milà. Naast de prachtige natuur is er ook een klooster wat je kan bezoeken en het beeld van de Zwarte Madonna kan bewonderen. Ook is er een museum wat je kan bekijken. Hier kan je schilderijen uit verschillende stijlen vinden en een aantal beelden.

Het Dalí theater in Figueres

Voor liefhebbers van Dalí is Figueres ook zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Deze stad ligt wat verder in het noorden en is bekend om het grote theater ontworpen door Dalí. Door zijn compleet surrealisistische bouwstijl, is dit theater uniek in zijn omgeving en in Europa. Tegenwoordig dient dit gebouw ook als museum voor het werk van zijn eigen ontwerper. Hier kan je veel van zijn latere werk bewonderen.

Costa Brava

Als je een fan bent van het strand, is de Costa Brava ook een goede optie om te bezoeken. Dit strandgebied is bijna 2000 km lang en is omringd door verschillende Catalaanse stranddorpjes. Hier een dag langs rijden is een goede manier om de Catalaanse cultuur op te snuiven en het strand vanuit verschillende hoeken te bewonderen. Zo staat de natuur van Tossa de Mar bekend als ongerept, terwijl Calella de Palafrugell juist een vissersdorpje is.

Girona

Tenslotte is Girona, een middeleeuws stadje, een goede dagtrip. Je kan hier binnen 40 minuten met de trein vanuit Barcelona. Voor echte Game of Thrones fans is dit plaatsje een droom die uitkomt, sinds er veel scenes zijn gefilmd voor de serie. Verder is de architectuur een bijzondere mix van romaanse, joodse en katholieke invloeden waardoor er veel te zien valt.

Kortom, naast de bezienswaardigheden van Barcelona valt er ook in de omgeving van alles te zien. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier wat langer voor te blijven.