Kunstgras, wat zijn de voordelen?

Kunstgras, wat zijn de voordelen?

Vind je grasmaaien een vervelend klusje? Heb je regelmatig last van kale plekken in je gras? Vaak geen zin om naar de winkel te gaan om nieuwe graszaad en bemesting te halen? Dan wordt het toch eens tijd om serieus over kunstgras na te denken. Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras omdat het enorm veel voordelen heeft. Welke? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Geen onderhoud

Veel mensen die kiezen voor kunstgras doen dit omdat ze er geen onderhoud aan hebben. Als je geen groene vingers hebt, kan ieder klusje in de tuin er eentje teveel zijn. Kunstgras leg je eenmalig aan en verder heb je er geen werk aan. Is het heet, dan hoef je nooit meer te sproeien. In het voorjaar hoef je kunstgras niet te verticuteren en ook niet te bemesten. Kale plekken hoef je nooit meer in te zaaien en maaien hoeft ook niet meer. Kantjes knippen? Je bent er voor altijd vanaf.

Wel een groen gazon

Kunstgras is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Je moet al echt goed kijken en voelen om door te hebben dat iemand kunstgras heeft. Dit zorgt ervoor dat het aangezicht van je tuin hetzelfde blijft en de tuin ook een mooi verlengstuk blijft van je woning. Daarnaast is kunstgras ook prima geschikt om bijvoorbeeld speeltoestellen op te zetten of een lounge set op te plaatsen. Kunstgras is UV bestendig, waardoor je ook niet bang hoeft te zijn dat het gaat verkleuren. Altijd een groen gazon dus, wat je overal voor kunt gebruiken.

Uitstekende investering

Kunstgras kopen is een prima investering. Met echt gras heb je een grasmaaier nodig die energie verbruikt, daarnaast moet je ook een kantjesknipper hebben. Hier komen in het voorjaar ook nog eens de kosten voor bemesting bij en is het nodig om regelmatig nieuw graszaad in te zaaien als je kale plekken hebt. Allemaal kosten die regelmatig weer terugkomen. Met kunstgras heb je hier geen last van, je doet een eenmalige aankoop en daar blijft het bij. Daarna is het alleen nog maar genieten en kosten besparen. Stap jij ook over?