In welke steden moet je zijn om carnaval te vieren?

In welke steden moet je zijn om carnaval te vieren?

Carnaval wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken dit volksfeest en genieten hier dagen achter elkaar met volle teugen van. Er zijn veel goede redenen om carnaval te vieren, bovendien zijn er een aantal steden, waar je dit uitstekend kunt doen. Wat de redenen zijn dat mensen carnaval vieren en in welke steden je dit het beste kunt doen? Dat lees je hieronder!

Redenen om carnaval te vieren

Of je nu piloot bent, arts of leraar; tijdens het carnaval loopt iedereen door elkaar. Sterker nog; de arts verkleedt zich als piloot, de piloot als leraar en de leraar zich als arts. Doordat je op die manier onherkenbaar bent, is iedereen gelijk en dat is misschien wel het geheim van carnaval. Omdat je jezelf verkleed, voel je jezelf een heel ander mens, waardoor remmingen wegvallen. Ander voordeel is dat je zult merken dat je op die manier gemakkelijk contacten legt, je opeens lekker durft te hossen en te dansen en je even al je zorgen kunt vergeten. Hier komt nog eens bij dat je ook nieuwe steden kunt leren kennen, omdat je er nu komt vanwege het carnaval. Gaaf toch?

Carnavalssteden

Wil je het carnaval echt optimaal beleven? Ga dan naar één van de echte carnavalssteden van Nederland. Maastricht is bijvoorbeeld zo’n heerlijke carnavalsstad waar een aantal dagen alles in het teken staat van dit volksfeest. Ook kun je prima carnaval vieren in Breda, wat ook wel Kielegat wordt genoemd tijdens het carnaval. De binnenstad is hier bij uitstek geschikt om dit feest voluit te vieren. Ook Den Bosch (Oeteldonk) is een echte aanrader om carnaval te vieren. Lijkt het je leuk om samen met vrienden naar Den Bosch te gaan, om hier carnaval te vieren? Ga dan gekleed in boerenkielen, helemaal in de stijl van deze prachtige carnavalsstad. Ook in Tilburg (Kruikenstad) is het goed carnaval vieren. Het carnaval start hier met een echte kroegentocht, erg gaaf om dit mee te maken. Met een groep carnaval vieren? Bestel online je Kruikenstad emblemen, ideaal om bijvoorbeeld op een T-shirt te naaien of te strijken. Leuk om helemaal in stijl carnaval te vieren in Tilburg, maar zeker ook om te bewaren na afloop als gave herinnering. Voor welke carnavalsstad ga jij?