In een paar stappen naar een volledig kindvriendelijke tuin, veilig de zomer door!

In een paar stappen naar een volledig kindvriendelijke tuin, veilig de zomer door!

Heb je weleens naar buiten gekeken, naar je achtertuin, en gedacht: "Wat zou het heerlijk zijn als dit een speelparadijs zou kunnen zijn voor mijn kinderen?" Misschien heb je het gevoel dat je tuin niet kindvriendelijk genoeg is, of dat je niet zeker weet hoe je een veilige speelruimte voor je kleintjes kunt creëren. Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen! Hier volgen enkele tips over hoe je een kindvriendelijke tuin kunt aanleggen, zodat je kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken in de veiligheid van hun eigen achtertuin.

Veiligheid eerst

Het eerste en misschien wel het belangrijkste aspect van het creëren van een kindvriendelijke tuin is de veiligheid. Zorg ervoor dat er geen scherpe voorwerpen, giftige planten of onveilige plekken zijn waar kinderen zich kunnen bezeren. Heb je een vijver? Zorg dan dat deze goed is afgeschermd of overweeg om deze te vervangen door een zandbak of speeltoestel.

Creëer een speelruimte

Kinderen hebben ruimte nodig om te rennen, te springen en te spelen. Maak dus een duidelijk gedefinieerde speelruimte in je tuin. Dit kan een open grasveld zijn, een zandbak of een speeltoestel met glijbaan en schommels.

Plant kindvriendelijke planten

Sommige planten zijn perfect voor kindertuinen. Denk aan zonnebloemen, die gemakkelijk te kweken zijn en een spectaculair zicht bieden, of aardbeienplanten, waarvan de vruchten heerlijk zijn om te plukken en te eten. Leer ze over de natuur  Een tuin is een geweldige plek om kinderen te leren over de natuur. Maak een klein groentetuintje waar ze hun eigen groenten kunnen kweken, of maak een insectenhotel om ze meer te leren over het insectenleven.

Zorg voor schaduw

Om te voorkomen dat je kinderen op warme zomerdagen verbranden, is het belangrijk om schaduwrijke plekken in je tuin te hebben. Dit kan door middel van bomen, een pergola of een grote parasol.

Kies voor stevig hekwerk

Om ervoor te zorgen dat je kinderen veilig kunnen spelen, is het belangrijk om een stevig en veilig hekwerk te hebben. Niet alleen houdt dit je kinderen binnen de veilige grenzen van je tuin, maar het houdt ook ongewenste bezoekers buiten.

Het creëren van een kindvriendelijke tuin hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Met wat planning en creativiteit kan je een veilige en leuke speelruimte voor je kinderen maken. En het beste van alles? Je hoeft je geen zorgen meer te maken over hun veiligheid terwijl ze genieten van de buitenlucht. Dus, waar wacht je nog op? Het is tijd om je mouwen op te stropen en die kindvriendelijke tuin te creëren waar je altijd al van hebt gedroomd!