Hoe voorkom je een lekkage?

Hoe voorkom je een lekkage?

De eerste stap om een lekkage te voorkomen, is begrijpen hoe ze ontstaan. Er zijn veel verschillende manieren waarop een leiding een lek kan veroorzaken. Een gebroken leiding door corrosie, slijtage of vriestemperaturen kan allemaal leiden tot lekkage en waterschade. Lekkages kunnen grote schade aanrichten als ze niet vroeg worden opgemerkt. Als je een lek opmerkt wanneer het klein is, kun je het misschien zelf repareren en een bezoek van de loodgieter besparen. Controleer je leidingen, slangen en kranen regelmatig op lekkage, zodat je geen waterschade in huis krijgt.

Dicht de gaten af

Als je de kieren rondom je huis afdicht, voorkom je dat er water naar binnen sijpelt. Dit is vooral belangrijk als er scheuren of gaten in je buitenmuren zitten. Je kunt kit of metselkit gebruiken om deze scheuren en gaten te vullen. Je moet ook kijken naar het afdichten van de openingen rond ramen, deuren, boilers en andere apparaten. Ze kunnen een lek veroorzaken in de binnenruimte of kelder van je huis. Controleer ook op lekken rond leidingen die door vloeren en muren lopen. Deze leidingen kunnen na verloop van tijd bezwijken en een overstroming veroorzaken wanneer ze barsten.

Controleer je leidingen en slangen

Controleer de leidingen en slangen op scheuren of lekkages. Zoek naar tekenen van roest, schimmel of meeldauw op je leidingen. Controleer op lekken bij de verbindingen, kleppen en verbindingen door al het water naar je huis af te sluiten en vervolgens elke kraan één voor één te openen. Er is een lek dat moet worden verholpen als je ergens anders water ziet komen dan uit de opening zelf. Controleer onder je gootsteen of er vocht is dat wijst op een lek in een van je leidingen of slangen. Controleer de binnenkant van je toilet tank. Dit gebied staat erom bekend dat er na verloop van tijd kleine gaatjes ontstaan ​​als gevolg van corrosie veroorzaakt door mineralen zoals ijzer in onze watervoorziening.

Vervang je wasmachine slang regelmatig

Wasmachine slangen moeten om de vijf tot tien jaar worden vervangen, omdat ze na verloop van tijd kunnen verslijten. Ze kunnen ook verstopt raken met pluisjes of geknikt worden doordat ze te strak worden gebogen, wat lekkage kan veroorzaken. Bovendien zijn slangen gevoelig voor schade door hitte en vriestemperaturen, scherpe voorwerpen en hoge druk wanneer het water wordt ingeschakeld.

Controleer op lekken rond je badkamer armaturen

Controleer op lekken rond je badkamer armaturen. Kijk onder je toilet waar de meeste van dit soort lekken kunnen voorkomen. Als je een wasring rond je toiletpot hebt, kan het nodig zijn deze te vervangen als er sprake is van schade door schimmel of meeldauw. Je wilt ook controleren op scheuren in de vloer rond je toilet. Dit kan na verloop van tijd gebeuren bij oude linoleum vloeren of tegels.

Inspecteer je zolder en kelder op lekkage

Inspecteer je zolder en kelder op lekkage. Zoek naar watervlekken op het plafond, isolatie of elektrische bedrading op zolder. Zoek naar tekenen van water in de isolatie, muren en vloer van je kelder. Controleer je sanitaire leidingen op lekkage. Als je merkt dat er water in je gootsteen of badkuip blijft staan ​​nadat iemand het heeft gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met een loodgieter om deze lekkende leiding te repareren. Het kan schade aan je huis veroorzaken als het niet snel wordt gerepareerd.