Hoe kan ik mijn tuin goedkoop opknappen?

Hoe kan ik mijn tuin goedkoop opknappen?

Is jouw tuin toe aan een opknapbeurt, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. Er zijn verschillende manieren waarop je kosten kunt besparen, bijvoorbeeld door veel klusjes zelf uit te voeren, of door gebruik te maken van goedkope materialen. Lees hieronder alles over het opknappen van je tuin, met een aantal handige tips hoe je dit zo goedkoop mogelijk kunt doen.

Tuinmeubelen

Een voorbeeld van waar je geld kunt besparen, zijn de meubelen in je tuin. Je kunt deze duur kopen bij het tuincentrum, maar je kunt ook eens tweedehands kijken. Misschien vind je wat leuke tuinmeubelen op marktplaats of in een kringloopwinkel. Ook kun je zelf tuinmeubelen maken, bijvoorbeeld van steigerhout. Dit is wel even wat meer werk, maar het is ook een stuk goedkoper. Zo kun je zelf ook gemakkelijk mooie plantenbakken maken, met slechts een paar planken.

Nieuwe planten

Als je tuin opknapt, wil je natuurlijk ook graag wat nieuwe planten hebben. Hiervoor zijn er ook een aantal goedkopere alternatieven. Zo kun je stekjes nemen van planten die je al hebt, of je kunt zaad kopen en deze zelf uitzaaien. Zorg ook dat je jouw tuin goed onderhoudt. Zo blijven je planten en meubelen langer mooi, waardoor je minder snel nieuwe hoeft te halen. Ben je veel geld kwijt aan onderhoud? Dan kun je ook juist een deel van je tuin bestraten of op een andere manier bedekken.

Overige tips

Je hoeft niet perse nieuwe producten en planten te kopen voor een nieuwe uitstraling in de tuin. Een likje verf kan soms ook wonderen doen. Potten verf zijn niet altijd goedkoop en je wilt natuurlijk wel goede kwaliteit verf aanbrengen. Kijk daarom goed of er een verf aanbieding te vinden is. Zo kun je verf kopen van goede, bekende merken zoals Sikken Rubbol SB en hier veel geld op besparen.

Ook de verlichting in de tuin moet je niet onderschatten. Zit je vaak 's avonds nog buiten? Dan is het leuk om wat sfeervolle verlichting te hebben, om de tuin wat gezelliger te maken. Hang wat lampjes in de bomen, aan de schutting of plaats ze tussen de stenen.

Met deze tips kun je jouw tuin goedkoop opknappen. Denk goed na over de keuzes die je maakt en wees creatief. Let ook altijd goed op de materialen die je gebruikt. Zo zijn bepaalde soorten hout of bijvoorbeeld verf een stuk duurder dan anderen.