Het eiland van de Azoren dat je niet mag missen tijdens je vakantie

Het eiland van de Azoren dat je niet mag missen tijdens je vakantie

Faial, een eiland van de Azoren, is een van de meest bijzondere plekken van Portugal. Het eiland is vooral bekend vanwege de vulkaan Capelinhos die in 1957 uitbarstte en het landschap voorgoed veranderde. Maar Faial heeft nog veel meer te bieden dan alleen deze vulkaan. In deze blog lees je waarom Faial een must-visit is tijdens je vakantie op de Azoren.

De vulkaan Capelinhos

Laten we beginnen met de bekendste bezienswaardigheid van Faial: de vulkaan Capelinhos. Deze vulkaan barstte uit in 1957 en zorgde voor een enorme aswolk die dagenlang boven het eiland hing. De uitbarsting zorgde ervoor dat het landschap van Faial voorgoed veranderde. Het gebied rondom de vulkaan is nu een desolaat landschap van zwart vulkanisch gesteente en as. Het is een fascinerende plek om te bezoeken en je kunt er zelfs afdalen in de krater van de vulkaan.

De stad Horta

Maar Faial heeft meer te bieden dan alleen de vulkaan Capelinhos. De stad Horta is een gezellige havenstad met een rijke geschiedenis. De haven van Horta is een belangrijke stop voor zeilers die de Atlantische Oceaan oversteken en de stad heeft dan ook een lange traditie van zeemanschap. In de haven vind je een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de muurschilderingen van de vele zeilboten die er aangemeerd hebben en het beroemde Peter Café Sport, een legendarisch café waar zeilers van over de hele wereld samenkomen.

De natuur van Faial

Faial is een eiland van contrasten. Aan de ene kant heb je de vulkaan Capelinhos en het desolate landschap eromheen, aan de andere kant heb je de weelderige natuur die het eiland bedekt. Het eiland staat bekend om zijn prachtige bloemen, zoals de blauwe hortensia's die overal op het eiland te vinden zijn. Maar ook de groene heuvels en de ruige kustlijn zijn adembenemend mooi. Een wandeling door de natuur van Faial is dan ook zeker een aanrader tijdens je vakantie op de Azoren.

Whale watching

Een andere bijzondere activiteit die je op Faial kunt doen is whale watching. Het eiland ligt namelijk op de migratieroute van verschillende walvissoorten, waaronder de blauwe vinvis en de potvis. Vanuit de haven van Horta kun je een boottocht maken om deze indrukwekkende dieren te spotten. Het is een unieke ervaring om deze giganten van dichtbij te zien en het is dan ook een van de hoogtepunten van een vakantie op Faial.

Faial is een eiland dat je niet mag missen tijdens je vakantie op de Azoren. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, prachtige natuur en bijzondere bezienswaardigheden zoals de vulkaan Capelinhos en het beroemde Peter Café Sport. Maar ook de walvissen die je kunt spotten en de weelderige bloemenpracht maken Faial een unieke bestemming. Of je nu een natuurliefhebber bent of juist meer geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van een plek, Faial heeft voor iedereen iets te bieden. Dus boek snel je vakantie naar de Azoren en ontdek dit bijzondere eiland zelf!