Gemakkelijk wonen met deze meubels

Gemakkelijk wonen met deze meubels

Heb je wel eens moeite om vanuit een zittende positie op te staan? In dat geval zou je kunnen overwegen om een speciale stoel hiervoor aan te schaffen, zoals een sta op fauteuil. Deze comfortabele stoel kan op maat en naar wensen worden aangepast en is dus volledig op je lichaam afgesteld. Ook zorgt het voor minder druk op je lichaam en heeft het een hoog zitcomfort. Een ander voordeel is dat de fauteuil zorgt voor een goede vochtafvoer uit de benen. Lees verder voor meer meubel tips om gemakkelijk te wonen.

Ligstoel

Als je zoekt naar wat voor soort stoel het beste past bij de behoeften van je familielid, zijn ligstoelen voor ouderen een logische plek om te beginnen. De reden dat deze zo populair zijn, is omdat er altijd een ruime hoeveelheid weelderige vulling zal zijn - voor ultiem comfortabel zitten. Het vermogen om aan de hendel te trekken en terug te glijden in een liggende positie met de voeten omhoog, kan het gevoel van totale ontspanning compleet maken.

Elektrische fauteuil

Voor sommige is de hendel functie op een fauteuil misschien een beetje te onhandig of misschien houden ze van het gevoel van een beetje meer luxe. Er zijn hiervoor elektrische fauteuils, deze hebben alle bovengenoemde voordelen, maar dan met een simpele druk op de knop. Elektrische stoelen voor ouderen zijn ideaal om iedereen te helpen die mogelijk lijdt aan hartaandoeningen. Vroege symptomen hiervan zijn vermoeidheid, duizeligheid en zwelling van de onderste ledematen.

Orthopedische stoel

Een orthopedische stoel is ontworpen om je wervelkolom en skeletsysteem de best mogelijke ondersteuning te bieden. Het biedt ondersteuning voor de lumbale regio van je wervelkolom, zodat je in een positie kunt zitten die voorkomt dat je voorover buigt en je schouders belast. Er zijn veel verschillende soorten orthopedische stoelen beschikbaar, maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze gericht zijn op het comfort van je wervelkolom. Het ondersteunt je houding, houdt je ruggengraat in een gezonde positie en voorkomt dat je onderuitgezakt of opgetrokken schouders wordt.