Een WA- verzekering vergelijken, hoe pak je dit aan?

Een WA- verzekering vergelijken, hoe pak je dit aan?

Een WA- verzekering is een verzekering die je in Nederland verplicht moet afsluiten, als je over een rijdend voertuig bezit. Maar Wat is een WA- verzekering nou eigenlijk? Een WA- verzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Met de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering kun je schade laten vergoeden, die je met je auto toebrengt aan anderen of hun bezittingen. Wanneer je op zoek bent naar een WA- verzekering heb je veel keuze aan verzekeraars. Het is mogelijk om deze verzekering online af te sluiten. In dit artikel zullen we je meer informatie geven over de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Zo ben jij verzekerd voor alle situaties die je denkt nodig te hebben.

Een WA-verzekering. Wat wordt er vergoed?

Wanneer je een verzekering wilt kiezen voor je auto, heb je de keuze uit drie dekkingen: WA, WA – beperkt casco en allrisk. De WA- verzekering is de meest beperkte dekking uit de drie keuzes. Het afsluiten van deze verzekering is meestal aan te raden, als je over een auto bezit met een leeftijd van 10 jaar of ouder. Met een WA- verzekering wordt de schade, die je met je auto aanricht aan anderen, vergoed.

Is het hebben van een WA- verzekering voldoende?

Is het afsluiten van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor mijn auto voldoende? In principe wel. In Nederland ben je wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, als je over een auto beschikt. Echter is het belangrijk om de leeftijd van je auto mee te nemen bij de beslissing voor je type dekking. Over het algemeen wordt er aangeraden om een WA- beperkt casco te nemen, wanneer je auto een leeftijd heeft van tussen de 6 en 10 jaar. Is je auto 6 jaar of jonger? Dan is een allriskverzekering sterk aan te raden.

Waar kan ik een WA- verzekering vergelijken?

Waar kan je een WA-verzekering vergelijken? Via diverse online vergelijkers heb je de mogelijkheid om WA-verzekeringen te vergelijken met elkaar. Wanneer je een verzekering voor je auto afsluit, wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen voor je maandelijkse premie. Een vergelijker als Verzekering.nl biedt je de mogelijkheid om binnen enkele minuten de goedkoopste WA-verzekeringen te bekijken, vergelijken en af te sluiten.