Dit is waarom originele velgen de beste keuze zijn

Dit is waarom originele velgen de beste keuze zijn

Op zoek naar nieuwe velgen voor jouw auto? Veel mensen twijfelen dan tussen originele exemplaren en replica’s. Vanzelfsprekend zijn replica velgen een stuk goedkoper, maar deze brengen ook nadelen met zich mee. De velg ziet er misschien hetzelfde uit, maar de kwaliteit is vaak een stuk minder. En dit gaat ten koste van de betrouwbaarheid en veiligheid. Lees in onderstaande blog waarom originele velgen volgens ons altijd de beste keuze zijn.

Goede aansluiting

Voor optimale veiligheid is het essentieel dat velgen goed aansluiten op jouw auto. Dit heeft namelijk onder andere invloed op de werking van de remmen. Een slechte aansluiting kan leiden tot vibraties en andere ongewenste gevolgen. Originele onderdelen worden altijd uitgebreid onderzocht en getest, waardoor een optimale aansluiting op jouw auto gegarandeerd is. Uiteraard is het wel van belang om het juiste merk te kiezen. Rijd jij in een BMW? Dan zijn originele BMW velgen uiteraard een must.

Ruime veiligheidsmarge

Replica velgen worden vaak onvoldoende getest, waardoor veiligheid en betrouwbaarheid niet gegarandeerd is. Bij originele onderdelen kun je erop vertrouwen dat ze uitgebreid getest zijn en dat ze bij het ontwerpproces een ruime veiligheidsmarge hebben ingebouwd. Deze veiligheidsmarge bescherm niet alleen het voertuig, maar ook de passagiers. Zo is jouw veiligheid ook bij zware condities gewaarborgd. Kortom, bij originele auto velgen weet je zeker dat ze voldoen aan alle kwaliteitscriteria om er veilig mee te rijden.

Langere levensduur

Originele velgen zijn uitgebreid getest en speciaal ontworpen voor verschillende condities. Denk bijvoorbeeld aan extreme weersomstandigheden, verkeersdrempels, putten en andere obstakels. Door de hoge kwaliteit hebben deze omstandigheden nauwelijks invloed op de levensduur van jouw wielen. Een geavanceerd productieproces en testproces brengt natuurlijk kosten met zich mee. Dit is dan ook een van de redenen waarom originele velgen duurder zijn dan replica’s.

Tip: zoek jij originele BMW onderdelen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Ekris BMW shop.

Betere kwaliteit

Originele velgen voldoen aan alle kwaliteitscriteria en zijn uitvoerig getest. Bij replica onderdelen is dit vaak niet het geval. Over het algemeen worden imitatie varianten zo goedkoop mogelijk geproduceerd, waardoor ze niet dezelfde testprocessen en controles ondergaan. Dit heeft een negatieve invloed op de kwaliteit, levensduur, betrouwbaarheid en veiligheid.