De essentials voor al je klussen

De essentials voor al je klussen

Als je gaat klussen is het wel zo handig dat je alle benodigdheden ter beschikking hebt. Je wilt net lekker beginnen, maar bedenkt je dan dat je sommige spullen niet in huis hebt. Het is daarom verstandig om van tevoren een plan te maken en alvast je spullen te halen bij de bouwmarkt. Ga alvast na welke materialen en gereedschappen jij nodig hebt voor het klusje dat je uit wil gaan voeren. Zo voorkom je dat je je klusje uitstelt, omdat je de juiste spullen niet in bezit hebt. In deze blog bespreken we een aantal handige materialen of gereedschappen, die nog wel eens van pas kunnen komen!

Denk aan je veiligheid

Tijdens het klussen kun je nog wel eens moeten werken met scherpe of harde gereedschappen. Het is dus verstandig om goed aan je eigen veiligheid te denken en jezelf goed te beschermen. Zorg er dus voor dat je - afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren - een veiligheidshelm, handschoenen, stevige schoenen, een veiligheidsbril en lange mouwen met eventuele bescherming draagt. Zo voorkom je dat je jezelf schade aanricht tijdens het klussen. Het is altijd belangrijk om te weten hoe je het benodigde gereedschap gebruikt. 

De juiste gereedschappen

Zonder de juiste gereedschappen zul je niet ver komen met je klus. Van een hamer tot een moersleutel, van een zaag tot een schroevendraaier. Je kunt het allemaal nodig hebben. Voor één klus heb je vaak verschillende soorten gereedschappen nodig. Het is dus handig om een gereedschapskist in huis te hebben, waarmee je al van veel gereedschappen voorzien bent. Zo hoef je dus nooit meer voor de simpelste gereedschappen eerste naar de bouwmarkt, voor je een kleinere klus wilt doen. Wel zo handig!

Een plan

Voordat je gaat beginnen met de klus is het verstandig om een plan te maken. Vaak denken mensen wel te weten hoe het moet, maar lopen ze toch nog ergens vast. Als je al grotendeels hebt uitgedacht hoe jij het aan gaat pakken, zal het je een stuk gemakkelijker af gaan. Denk hierbij aan: 

  • Het maken van een stappenplan of bouwtekeningen;
  • Inventariseren of je alles in huis hebt voor deze klus
  • Alle benodigdheden voor de klus aanschaffen en binnen handbereik klaarleggen

Door aan dit soort dingen te denken, maak je jezelf het een stuk gemakkelijker.

Wat voor klus staat je te doen?

Als je alles hebt uitgedacht is het tijd om eindelijk te starten met je klus. Voor iedere soort klus zijn er weer allerlei verschillende, handige materialen en gereedschappen die je kunt gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld een leatherman. Dit is een multifunctioneel gereedschap, waarmee je dus verschillende handelingen uit kan voeren. Staat je een grotere klus te doen zoals verhuizen en verbouwen? Dan zijn er weer allerlei handige dingen die jou kunnen helpen. Denk dan aan bijvoorbeeld een lichte boormachine, een compacte cirkelzaag of plakplinten. Door dit soort handigheden aan te schaffen, maak je het klussen een stuk makkelijker en efficiënter.