Besparen op een laptop doet u met deze 4 handige tips

Besparen op een laptop doet u met deze 4 handige tips

Bent u in de markt voor een nieuwe laptop? Zoals u misschien al heeft gezien zijn laptops tegenwoordig een stuk duurder geworden. U kunt natuurlijk gewoon een goedkope laptop kopen, maar de kans is groot dat u er dan tegenaan loopt dat hij traag is en u zich er aan gaat ergeren. Wij geven een aantal tips om te besparen op de aankoop van uw nieuwe laptop.

Kies een refurbished model

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent "refurbished" niet noodzakelijkerwijs "gebruikt" of "rommel". Een refurbished laptop is een laptop die niet meer als nieuw kan worden verkocht omdat hij om de een of andere reden is teruggestuurd naar de fabrikant (misschien was er een probleem, of misschien vond de oorspronkelijke koper hem gewoon niet goed). De fabrikant zal echter alle problemen aanpakken en het systeem opnieuw verpakken zodat het bijna niet van nieuw te onderscheiden is. Dus wat zijn de voordelen? Enorme besparingen. Een refurbished laptop kan 50, 100 of zelfs honderden euro's goedkoper zijn dan een splinternieuwe.

Kies niet voor de allerbeste processor

Een van de duurste onderdelen van een nieuwe laptop is de processor. Bovendien wordt deze het meest overschat. De meeste gebruikers geen fancy (en dure) Intel Core i7 CPU nodig omdat de meeste werknemers alleen Word, Excel en PowerPoint gebruiken voor basistaken zoals e-mailen en internetten. U hebt alle kracht die u nodig hebt zolang uw computer een dual-core processor en voldoende RAM-geheugen heeft (minimaal 2 GB, maximaal 4 GB). En u krijgt uw laptop voor honderden euro's minder.

Kies voor een aanbieding

Tegenwoordig bent u gek als u een nieuwe laptop aanschaft voor de volledige prijs. Veel webwinkels als Coolblue, Amazon, MediaMarkt en Bol.com hebben bij elkaar iedere dag honderden laptop aanbiedingen in hun shop. Hieronder zijn geweldige laptops te vinden, maar natuurlijk niet de allernieuwste. Vaak staan er iets oudere modellen tussen van bekende merken als Acer, ASUS en Lenovo, maar dat laat niet weg dat het alsnog geweldige laptops zijn.

Twee vliegen in één klap met een hybride laptop

Een hybride of wel 2 in 1 laptop wordt steeds populairder. Deze laptops hebben een touchscreen en kunnen worden omgeklapt tot een tablet, waardoor u eigenlijk twee vliegen in één klap hebt. Het prijsverschil tussen een standaard notebook en een 2 in 1 laptop is daarnaast niet eens zo enorm, waardoor u op deze manier flink kunt besparen omdat de gemiddelde tablet ook al snel honderden euro's kost. Heeft u dus ook altijd al een tablet willen hebben? Kies dan dus voor een 2 in 1 laptop met touchscreen.