Ben jij klaar voor nieuw natuurijs?

Ben jij klaar voor nieuw natuurijs?

Natuurijs is sprookjesachtig. Vanuit het niets zijn opeens de sloten en meren bevroren en is het mogelijk om te schaatsen. Als de temperaturen onder gaan nul zakken, begint het bij veel mensen te kriebelen. Het overkomt helaas nog teveel mensen dat ze juist op die prachtige momenten geen schaatsen hebben. Hoe je dat kunt voorkomen? Wij hebben handige tips voor je!

Koop schaatsen in de zomer

Een paar dagen voordat je kunt schaatsen op natuurijs, zijn er natuurlijk bijna geen schaatsen meer te krijgen. Of deze worden veel te duur aangeboden, waar je op dat moment ook geen trek in hebt. Schaatsen moet je daarom in de zomerperiode kopen. Er is in die periode voldoende aanbod en je hebt tijd genoeg om schaatsen met elkaar te vergelijken. Ook qua prijs valt er wellicht nog wat te onderhandelen. Ook voor winkels en andere partijen die schaatsen verkopen, zal dit een rustige tijd zijn, waardoor ze genegen zijn om wat met de prijs te zakken. Het is ideaal om online schaatsen te kopen. Je hebt dan je schaatsen snel in huis en je hoeft nergens naar toe.

Jaarrond genieten van het schaatsen

Voordeel van het aanschaffen van schaatsen in de zomer, is dat je meteen voorbereid bent voor het nieuwe schaatsseizoen. Want in het najaar kun je namelijk gegarandeerd schaatsen op de mooie schaatsbanen die Nederland heeft. Je kunt hier je schaatsen uitproberen, zodat je uitstekend voorbereid bent als er weer natuurijs komt. Vind je schaatsen op de ijsbaan leuk om te doen? Neem dan lessen van een schaatstrainer. Je leert dan bijvoorbeeld hoe je hoeken met lopen en je krijgt tips om aan je techniek te werken. Als er straks natuurijs komt, vlieg jij over het ijs!

Blijven genieten van de natuur

Hou je ook zo van het natuurijs omdat je dan veel buiten bent? Genietend van de natuur en de wereld die zoveel te bieden heeft? Veel natuurijsschaatsers houden ervan om zich te verdiepen in duurzaamheid en technologie, juist omdat ze zoveel op hebben met de toekomst van de aarde. Ruwe Bit is een platform waar je hier veel over kunt lezen. Je vindt er blogs over duurzaamheid en lifestyle. Interessant!