Altijd en overal veilig internetten

Altijd en overal veilig internetten

Wanneer je gesteld bent op je privacy is het belangrijk om dit ook online goed af te schermen. Je wilt namelijk niet dat iemand met jouw persoonlijk informatie aan de haal gaat. Steeds vaker lees je verhalen van mensen die slachtoffer zijn geworden van internet fraude of iets dergelijks. Het gebeurt vaker dan je zou denken. Het is het dan ook goed om stil te staan bij je online privacy en de manier waarop je dit kunt beschermen. 

Maak geen gebruik van gratis openbare wifi netwerken

Gratis internet in het cafe op de hoek, de supermarkt en hotel waar je een weekendje logeert. Een mooie service die wordt aangeboden, maar ook gevaarlijk. Criminelen kunnen namelijk via dit soort openbare netwerken inbreken in je privacy en je gegevens stelen. Er zijn verschillende manieren waarop ze dit doen. Het beste is dan ook om geen gebruik te maken van dit soort openbare wifi netwerken. Wanneer je toch echt internet nodig hebt kun je beter van je smartphone een hotspot maken of een mifi router gebruiken. Zo blijven al je gegevens veilig binnen je eigen netwerk en hebben criminelen geen kans om informatie te stelen. Geef ook nooit een vreemde toegang tot je eigen netwerk en zorg voor een sterk wachtwoord die voor niemand te raden is. 

Houd je verbinding verborgen

Een andere manier om je gegevens veilig te houden is door het gebruik van een VPN. Een VPN verbinding houdt namelijk je IP adres geheim en de dingen die je doet op het internet. Je maakt namelijk eerst verbinding met een externe server, die vervolgens de informatie toont die jij zoekt. Door de tussenkomst van een VPN server ben je veilig en verklein je de kans voor internetcriminelen. Ook kun je met een VPN je locatie geheimhouden. Door het gebruiken van een buitenlandse server weet niemand wat je daadwerkelijke locatie is. Voor een paar euro per maand heb je al een VPN abonnement die je online veiligheid vergroot. Naast veiligheid heeft een VPN ook andere voordelen. Kijk bijvoorbeeld naar Netflix series in het buitenland of naar een wedstrijd van je favoriete voetbal team terwijl je geniet van je vakantie in de Caribische zon.