Waarom zijn schoenen een belangrijk onderdeel van je outfit?

Waarom zijn schoenen een belangrijk onderdeel van je outfit?

Veel mensen kijken als eerste naar de schoenen als iemand binnenkomt. Hier komt bij, dat iemand zijn/haar mening over een outfit ook nog eens in de eerste paar seconden vormt. Schoenen zijn hierdoor een zeer belangrijk onderdeel van je outfit, waar je echt voldoende aandacht aan moet schenken. Naast het feit dat je met schoenen een goede indruk achter kunt laten, zijn er nog meer redenen waarom dit onderdeel van je outfit heel belangrijk is. Welke redenen dit zijn? Wij hebben ze hieronder voor je in kaart gebracht!

Onderdeel van je totale look

Hou je van outfits met veel kleur? Vind je het fijn om klassiek en elegant gekleed te gaan? Modern en minimalistisch? Wat je stijl ook is, draag de schoenen die hierbij passen. Als je namelijk afwijkende schoenen zou dragen, zou dit nog weleens voor verwarring kunnen leiden bij mensen, waardoor ze jouw totale look niet meer zien en begrijpen. Let ook op de materiaalkeuze van je schoenen, past deze wel bij je totale verschijning? Hou je bijvoorbeeld van duurzame, natuurlijke kleuren? Kies dan ook voor schoenen die passen bij deze stijl. Voor welke stijl ga jij?

Schoenen die je blij maken

Het lijkt zo vanzelfsprekend; maar je moet wel blij worden van de schoenen die je draagt. Je draagt schoenen immers niet alleen om je outfit mee te completeren, je wilt er ook graag fijn mee kunnen lopen. Maak je op een dag nog best veel meters? Doordat je voor je werk bijvoorbeeld vaak verwisselt van ruimte tijdens een werkdag? Of ga je vaak naar gelegenheden zoals recepties, waardoor je hier soms uren achter elkaar moet staan? Kies voor schoenen die goed bij je outfit passen, maar ook die goed zitten en waar je lekker op kunt lopen. Zorg dat je blij wordt van je schoenen!

Durf origineel te zijn

Valt het jou ook op dat heel veel mensen kiezen voor degelijke, praktische schoenen? Het is natuurlijk ook weleens leuk, om eens een meer originele keuze te maken. Kies bijvoorbeeld voor de schoenen van Alexander McQueen! Dit merk heeft een rebels tintje en kenmerkt zich door de gewaagde ontwerpen. Het meest beroemde model zijn wel de oversized sneakers, waarmee ze de wereld hebben veroverd. Je kunt binnen de collectie naast sneakers ook kiezen voor onder andere boots en pumps. Ga jij ook voor originele schoenen?