Voordelig reizen met goedkope treinkaartjes? Lees onze tips!

Voordelig reizen met goedkope treinkaartjes? Lees onze tips!

Wil je de komende tijd weer eens met de trein op stap voor bijvoorbeeld een bezoekje aan vrienden of familie? Of een dagje uit naar jouw favoriete stad? Check dan eens of er goedkope treinkaartjes in de aanbieding zijn. Dit kan je een forse besparing opleveren ten opzichte van de treinkaartjes die voor het volle tarief worden aangeboden. Deze goedkope treinkaartjes kunnen worden aangeboden door bekende winkelketens maar ze zijn tegenwoordig ook steeds meer te vinden op korting- en veilingwebsites. Daarnaast bieden treinvervoerders zelf ook treinkaartjes aan met een extra voordelig tarief.

Goedkope treinkaartjes in rustige treinen

De laatste jaren is de drukte in de treinen, vooral tijdens de spits, enorm toegenomen. Zo gebeurt het dikwijls dat op bepaalde trajecten tijdens de spits geen zitplaats meer beschikbaar is. Daar tegenover staat wel weer dat je tijdens de daluren op hetzelfde traject maar een handjevol mensen aantreft in een coupé. Om reizigers meer te spreiden kun je tegenwoordig via NS goedkope treinkaartjes kopen voor een bepaald tijdslot op door NS geselecteerde trajecten. Deze treinkaartjes kunnen je een besparing opleveren tot bijna 60% en hiermee wordt reizen met de trein weer een stuk betaalbaarder.

Voordelige treincombi’s

Wil je met de trein naar bijvoorbeeld een dierentuin, een pretpark of museum? Check dan eens de treincombi’s die te vinden zijn in de Spoordeelwinkel van NS. Met deze treincombi’s regel je voordelig in één keer je treinkaartje en je toegangsticket. Maar let op! Ook bij deze acties geldt, net als bij alle andere goedkope treinkaartjes, dat deze vervoersbewijzen niet geldig zijn tijdens de spits.

Goedkope treinkaartjes voor jongeren

Val je in de leeftijdscategorie 12 t/m 18 jaar dan kun je via NS een goedkope NS dagkaart scoren waarmee je voor maar € 7,60 een dagje onbeperkt door heel Nederland kunt reizen. Ideaal dus om op 1 dag meerdere bestemmingen aan te doen. In de schoolvakanties worden er vaak voor jongeren treinkaartacties aangeboden waarmee ze meerdere dagen goedkoop door Nederland kunnen reizen.

Goedkope internationale treinkaartjes

Niet alleen binnen Nederland kun je goedkoop met de trein reizen, ook internationaal kun je voordelig met de trein reizen met aanbiedingen die regelmatig door NS International en ook steeds meer door externe aanbieders worden aangeboden. Daarnaast geldt voor internationale treinkaartjes, hoe eerder je boekt des te goedkoper je treinkaartje. Zo boek je al een treinkaartje naar Parijs voor € 35,- wanneer je een aantal maanden van te voren het treinkaartje bestelt.

Al met al is het in deze dure tijd dus mogelijk om voor een goedkopere prijs dezelfde reis te maken. Check voor een compleet overzicht een website waar al deze treinkaartaanbiedingen in 1 overzicht staan en jij een voordelig treinkaartje kopen kan.