Trampoline in je tuin? Hier 5 gezondheidsvoordelen

Trampoline in je tuin? Hier 5 gezondheidsvoordelen

Heb je een redelijk grote achtertuin? Zin in iets nieuws, voor jezelf en de kinderen? Kies dan voor een trampoline! De kinderen staan natuurlijk meteen te juichen als ze horen dat er een trampoline wordt geplaatst, maar ook voor volwassenen heeft een trampoline veel te bieden. Er zijn namelijk heel veel voordelen op het gebied van gezondheid om hiervoor te kiezen. Wij hebben hieronder de vijf belangrijkste gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet!

Goed voor botten en spieren

Als je regelmatig trampoline springt, is dit goed voor je hele lijf. Je traint namelijk al je spieren op een trampoline, denk hierbij aan je bekkenbodemspieren, maar ook je beenspieren en buikspieren. Hier komt bij dat je botten sterker worden door het trampoline springen, terwijl je rug juist minimaal belast wordt door de goede vering. Wil je graag een trampoline in je tuin plaatsen? Dat is verstandig, dan profiteer je ook nog eens van de schone buitenlucht. De beste trampoline voor in je tuin koop je natuurlijk gewoon online. Comfortabel bestellen vanaf je bank en de trampoline wordt ook nog eens thuisbezorgd, dat scheelt ook nog eens veel tilwerk!

Voer afvalstoffen af

Tijdens het trampolinespringen, worden je lichaamscellen samengedrukt, waardoor deze sterker worden. Bovendien helpt trampolinespringen bij het afvoeren van je afvalstoffen. Dit betekent dat je weerstand verbetert en je minder vaak ziek zult zijn.

Lymfestelsel wordt gestimuleerd

De werking van je lymfestelsel wordt gestimuleerd door het springen op een trampoline. Dit is goed voor de werking van bijvoorbeeld je milt, klieren en amandelen. Doordat het springen je weinig moeite kost, is dit een ideale manier om gezond te blijven en dit soort extra voordelen te behalen. 

Minder stress

Heb je een drukke baan of volg je een intensieve studie? Ga iedere dag een kwartiertje trampolinespringen en je zult merken dat je alles even vergeet. Je kunt hiermee je gedachten even lekker verzetten, bovendien levert springen in de buitenlucht je ook nog eens veel nieuwe energie op. Wist je trouwens dat je lichaam de stof endorfine aangemaakt als je trampoline springt? Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Vind je het belangrijk dat je kinderen ook veel in de buitenlucht actief zijn? Speelgoed voor in de tuin, kun je online makkelijk bestellen en je hebt ook nog eens snel in huis. Zie je het voor je? Jij aan het trampoline springen en je kinderen om je heen aan het spelen in de tuin? Ideaal toch?

Afvallen

Tijdens de sprongen op de trampoline, neemt je lichaamsgewicht toe, dit zorgt voor extra verbranding van vet en calorieën. Je valt dus ook nog eens af als je ervoor kiest om iedere dag te gaan trampolinespringen. Een makkelijke en leuke manier om je streefgewicht te behalen!