Parkeren in de binnenstad? Hier is parkeren het allerduurst!

Parkeren in de binnenstad? Hier is parkeren het allerduurst!

In sommige steden in Nederland kun je maar beter alvast wat goudstaven meenemen, want parkeerplekken zijn er goud waard. Vooral in de randstad is een parkeerplek vinden een hele klus, en vooral ook een flinke aanslag op de portemonnee. Waar betaal je het meest? En hoe kun je ervoor zorgen dat je toch nog een stuk goedkoper een plekje scoort?

Amsterdam

Amsterdam is nog altijd de onbetwiste nummer één als het gaat om dure parkeerplekken. Gemiddeld kost een uurtje parkeren daar 7,50, In sommige parkeergarages zit je inmiddels op 10 euro per uur. Een dag parkeren kan je zomaar rond de 50 euro kosten. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen ervoor kiezen om buiten Amsterdam te parkeren en het openbaar vervoer te nemen.Met name parkeren bij Schiphol is een dure bezigheid. Bovendien is het vechten om een parkeerplekje. Wat dat betreft, is het een beter idee om vanaf vliegveld Eindhoven naar je vakantiebestemming te vertrekken. Parkeren bij Eindhoven Airport is namelijk een stuk goedkoper wanneer je op tijd boekt.

Utrecht

Ook in Utrecht moet je aardig betalen om een parkeerplek te mogen gebruiken. In 2023 betaalde je daar nog 6,64 euro, en in 2024 is dat zelfs al 7,50 euro per uur. Ook parkeren op straat wordt dit jaar nog duurder. De parkeertarieven in de stad stijgen er met 12,9 tot 24,6 procent.Daarmee is een dagje shoppen in Utrecht een hele investering geworden. Wil je hoge parkeerkosten voorkomen? Dan is het een goed idee om parkeerplekken te vergelijken met Parkos. Via deze website vind je de goedkoopste parkeerplekken, kun je korting krijgen en alvast reserveren. Want wie het vroegst reserveert, is degene die het minste betaalt voor zijn parkeerplek.

Den Haag

Op straat parkeren in Den Haag kost je goud geld. Je betaalt er ongeveer 6,50 euro per uur, met een maximum van twee uur. Gelukkig zijn er ook nog stadsdelen in Den Haag waar je een stuk minder betaalt: zo’n 2,60 euro per uur. Daarmee loont het enorm om de verschillende parkeergelegenheden met elkaar te vergelijken.Ook voor parkeren in Den Haag is het aan te raden om op tijd te reserveren. Parkeeraanbieders geven vaak korting als je op tijd boekt, en bovendien ben je op die manier verzekerd van een plekje. Als grote stad is het ook in Den Haag vaak dringen om een plekje geblazen.