Deurmat op maat

Deurmat op maat

Tegenwoordig is het mogelijk om deurmatten op maat te laten maken. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Verschillende functies, materialen, groottes etc. Welke dit zijn en welke voor- en nadelen ze hebben, zullen we in dit artikel bespreken.

Droogloopmat

Zoals vernoemd in de naam, zorgt deze mat ervoor dat je met droge schoenen naar binnen gaat. Deze matten zijn meestal gemaakt van katoen, waardoor ze goed vocht opnemen en vasthouden. Dit is de primaire functie van deze matten. Je kunt bij deze matten kiezen uit verschillende rolbreedtes, zodat je de juiste lengte en breedte krijgt.

Schoonloopmat

Deze matten nemen vergeleken met droogloopmatten een stuk minder vocht op. Het houdt vocht ook minder goed vast. Deze matten zijn beter geschikt voor schrapen, hierdoor wordt vuil wel beter opgevangen. De mat heeft een structuur van kunstvezels, waardoor deze stugger is. De matten zijn meestal een rubber mat. Hierdoor zijn ze niet te wassen met een machine. Als je een mat wil die zich vooral focust op het opvangen van viezigheid, dan is de schoonloopmat de beste keuze.

Buitenmat

Voor een goede buitenmat is het belangrijk dat ze bestendig zijn tegen het invloed van het weer. Harde wind, vocht, sneeuw, alles kan de mat aantasten. Goede buitenmatten zijn goed in het opvangen van vuil en zijn meestal gemaakt van kunststof en rubber. Het is belangrijk dat de deurmat voor buiten wat zwaarder en steviger is, zodat ze niet wegwaaien bij sterke wind.

Kokosmat

De vezels van deze matten worden gehaald uit kokosnoten. Deze vezels zijn erg taai en stug, daarom kunnen ze lang goed blijven. Kokosmatten zijn goed bestendig tegen vocht en schimmels. Kokosmatten zijn vooral voor binnenshuis. De matter zijn alleen geschikt voor buiten als ze onder een afdak geplaatst worden.

Naaldviltmat

Naaldviltmatten zijn gemaakt van polypropyleen, kunststof. De vezels staan dicht op elkaar en werken goed bij een schrapende functie. Hierdoor zijn deze matten geschikt voor binnen gebruik. Deze en alle andere matten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ze kunnen speciaal op maat worden gemaakt. Zo weet je zeker dat de matten in je huis passen en geschikt zijn voor jouw woning.