De grote pluspunten van werken in een woonwinkel

De grote pluspunten van werken in een woonwinkel

Heb je een hart voor interieur en vind je het adviseren van klanten fantastisch? Dan is jouw droombaan misschien wel werken in een woonwinkel. Twijfel je nog? Werk in de Winkel heeft de grote pluspunten van werken in een woonwinkel voor je op een rijtje gezet.

Je hebt een zwak voor interieur

Dit eerste pluspunt is een inkoppertje, maar waarschijnlijk wel dé reden dat je kiest voor werken in een woonwinkel. Je bent gek op alles wat te maken heeft met interieur, inrichting en woonaccessoires, van meubels tot keukens en van vloeren tot bedden. Door hiermee te werken, kun je je de hele dag bezighouden met je passie.

Afwisseling: geen dag is hetzelfde

Werken in een woonwinkel betekent dat geen dag hetzelfde is. Het ene moment help je een klant met het perfecte product, het andere moment pak je de nieuwste artikelen uit om ze vervolgens een mooi plekje te geven. Ook het ordenen van de winkel, het delen van de leukste trends op social media en het socializen met je collega’s hoort bij je werkdag.

De mooiste artikelen

Een groot voordeel van werken in een woonwinkel is dat je als allereerste de nieuwste producten ziet. Zo leer je ook gelijk wat de nieuwste trends zijn. Heb je zelf nog iets nodig voor in jouw paleis, dan krijg je wellicht een leuke personeelskorting.

Een sociale functie

Wil je in een woonwinkel aan de slag, dan ben je waarschijnlijk erg sociaal. Het is niet voor niets dat je kiest voor een functie waarin je de hele dag met mensen te maken hebt. Van je collega’s tot klanten, je doel is het helpen van mensen. Zo kun je de hele dag door praatjes maken.

Gevarieerde werktijden

Dit pluspunt is niet voor iedereen weggelegd, maar bij werken in een woonwinkel horen gevarieerde werktijden. Het is geen 9 tot 5 baan. Je hebt te maken met koopavonden, werken op zaterdagen, koopzondagen en ga zo maar door.

Lekker bewegen

Met een baan in een woonwinkel zit je letterlijk nooit stil. Je komt op een dag voldoende aan je beweging, omdat je altijd in de weer bent. Een stuk gezonder voor je dan de hele dag op je stoel zitten achter een computer. Zo kom je zeker aan je dagelijkse stappen. Een enorm pluspunt dus.

Werken in een woonwinkel: cao wonen

Wie weet hebben we je nu overtuigd van hoe leuk het is om te werken in een woonwinkel. Mocht je in deze branche aan de slag willen gaan, dan is het goed om te weten wat de afspraken zijn over je rechten en plichten als retailmedewerker. Deze afspraken vind je in de cao die hoort bij de branche: de cao Retail Non-Food. In een cao staan alle gemaakte afspraken over je arbeidsvoorwaarden, zoals werktijden, pensioen, loon, vakantie, verlof en ga zo maar door. Wil je iets weten over je rechten, raadpleeg dan altijd de huidige cao. 

Aparte module cao wonen

Belangrijk om te weten is dat de cao wonen een aparte module heeft in de cao Retail Non-Food. In deze aparte module staan afspraken over de compensatie verlaging zondagstoeslag, de werktijd, vakantiedagen, toeslagen, tijdelijk ander werk, vergoedingen, verstrekkingen en een jubileumuitkering. 

Waarom is een cao belangrijk?

Een cao is een schriftelijke overeenkomst waarin alle afspraken gebundeld staan voor de branche waarin je werkzaam bent. We kunnen niet vaak genoeg herhalen hoe belangrijk het is om te weten wat je rechten zijn. Zonder cao heb je alleen de bescherming van de wet, die vaak minimaal is.

Woonwinkel vacatures

Heb je interesse in werken in een woonwinkel? Werk in de Winkel heeft de leukste woonwinkel vacatures voor je verzameld. Je vindt ze op vacaturesitewonen.nl.

Platform voor winkelmedewerkers

Werk in de Winkel is een platform voor medewerkers die werken in de mode, schoenen, sport, woonwinkels, tuincentra, juweliers en parfumerieën. Hier vind je alles omtrent werken in de retail, zoals interessante artikelen over arbeidsvoorwaarden, persoonlijke ontwikkeling, werkplezier en inzetbaarheid. Nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje op dit inspirerende platform.