Beleef een unieke vakantie met deze drie vakantie-ideeën!

Beleef een unieke vakantie met deze drie vakantie-ideeën!

De wereld heeft enorm veel mooie plekken te bieden. Zo veel dat het soms het lastig is om te kiezen waar jij naartoe wilt. Het plannen van een goede vakantie begint meestal bij het bepalen van de locatie; in deze blog willen wij je plan van aanpak veranderen. Wij beginnen namelijk met het vervoersmiddel! Lees de blog en raak geïnspireerd.

1. Interrailen

Een groot voordeel aan wonen in Europa is dat de hele wereld enorm bereikbaar is. Europa kent een fantastisch treinennetwerk, waardoor je gemakkelijk van A naar B komt, zelfs als A Amsterdam is en B Budapest. Een treinvakantie is enorm makkelijk te plannen: het is zelfs erg leuk om dit te doen. Bepaal wat het maximaal aantal uur is dat je per dag in een trein wil zitten en de steden wijzen zichzelf aan. Daarnaast biedt het jou gedurende je vakantie ook enorm veel vrijheid. Merk je dat Venetië toch wat leuker is dan verwacht, dan boek je je treinkaartje gemakkelijk voor een dag later!

2. Road trip

Is de trein niet helemaal jouw vervoermiddel? Dan heb je geluk, want je auto is een prima alternatief. Het enige nadeel hiervan is dat jijzelf achter het stuur zit, waardoor je tijdens je reis niet tot rust kan komen. Maar, dit hoeft ook niet per sé. Als jij je road trip per auto wilt gaan maken, raden we aan om af en toe de functie “snelwegen vermijden” aan te zetten: zo vind je bergpasjes met fantastische uitzichten, op plekken die je vooraf helemaal niet had aangekruist om te bezoeken. Voor een road trip geldt hetzelfde als voor een treinvakantie: bepaal wat jouw maximaal aantal uur is dat je per dag in de auto wilt zitten en je kunt beginnen met plannen.

3. Fietsvakantie

Hou jij niet van urenlang stilzitten, maar heb je liever een actieve vakantie? Je zult de locaties iets dichterbij huis moeten zoeken, maar dan is een fietsvakantie een perfecte vakantie. Nederland is een perfect land om dit uit te voeren, maar de grens oversteken naar Duitsland en België, of je fiets op de pond naar Engeland zetten, kan ook fantastisch zijn. Hierbij raden we het wel van harte aan om een goede fietsverzekering af te sluiten! Hiermee dek jij onverwachte kosten die je op je vakantie maakt, waardoor je in alle vrijheid van de wereld je fietstochten kunt maken. Laat het plannen maar beginnen!

Ben jij op zoek naar de perfecte fietsverzekering voor jouw vakantie? Neem eens een kijkje op de website van InShared! Hier vind je verschillende verzekeringen, waardoor je garantie hebt voor de perfecte verzekering voor jouw budget.