Vaatwasser schoonmaken

thumbnail

De vaatwasser behoort tot één van de apparaten die in het huishouden zeer regelmatig worden gebruikt, het is dan ook niet gek dat deze op den duur een keer schoongemaakt dient te worden. Natuurlijk is de bedoeling van een vaatwasser dat uw vaat absoluut schoon is, echter dient het apparaat daarvoor wel goed te functioneren. Het schoonmaken van een vaatwasser is niet heel moeilijk, u hoeft dit dus niet door een specialist te laten doen.

Er zijn verschillende methodes om uw vaatwasser schoon te maken, de eenvoudigste manier is om eerst de filters een keer goed schoon te maken en het apparaat vervolgens zonder  inhoud te laten draaien. Door het apparaat zonder inhoud te laten draaien zal de vaatwasser zichzelf schoonmaken. Het schoonmaken van filters is enorm belangrijk, omdat hier etensresten steeds worden opgehoopt waardoor op een gegeven moment de weg naar het riool volledig verstopt is. Het kan ook gebeuren dat u last hebt van kalkaanslag, dit kunt u verhelpen door de vaatwasser een keer te laten draaien met een scheut azijn.

Als u merkt dat zich vooral vetten ophopen in uw vaatwasser, dan kunt u het best gebruikmaken van citroen bij het schoonmaken. U kunt een citroen in 4 delen snijden en die vervolgens in de vaatwasser plaatsen, laat de vaatwasser vervolgens een keer draaien en het is weer bijna als nieuw.

Natuurlijk zijn er ook professionelere manieren om een vaatwasser volledig schoon te maken, u kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van professionele ontkalkings- en schoonmaakmiddelen die bij elke bouwmarkt te koop zijn. Het is belangrijk om het schoonmaken van uw vaatwasser regelmatig bij te houden, u hoeft dan niet een dergelijke grondige manier van schoonmaken toe te passen.

Geef een reactie

Back To Top