Opgezette dieren

thumbnail

De een vindt het geweldig, de ander moet er absoluut niet aan denken: opgezette dieren. De voorliefde voor opgezette dieren is niet alleen iets van de laatste tijd, het is al honderden dan wel duizenden jaren oud. U kunt zelf dieren laten opzetten, bijvoorbeeld een van uw overleden huisdieren, maar u kunt er ook voor kiezen om bestaande opgezette dieren te kopen of te huren. Volgens veel interieurexperts geven opgezette dieren een indrukwekkende en welvarende indruk aan een interieur, echter is niet iedereen het hier mee eens.

Rondom het opzetten van dieren zijn volgens de wet veel dingen geregeld, u moet allerlei regels volgens om uw eigen huisdier te kunnen laten opzetten. Zo moet u het opzetten van dieren bijvoorbeeld laten doen door een erkend preparateur, dit zijn bedrijven die bevoegd zijn om dieren op te zetten. Daarnaast is het ook verplicht dat alle dieren die worden opgezet een natuurlijk dood zijn gestorven. Naast het legale deel is er ook nog een volledige illegale handel in opgezette dieren, hier wordt gigantisch veel geld betaald voor zeldzame dieren. Het is niet toegestaan om zelf uw dier op te zetten. Op het moment dat u het door een erkende preparateur laat uitvoeren, dan krijgt u in veel gevallen ook een certificaat van echtheid.

Bent u van plan om tweedehands opgezette dieren te kopen? Dan raden wij u aan om te controleren of het dier legaal is verkregen en of het exemplaar echt is. Er is in de wereld van de opgezette dieren enorm veel namaak in omloop, het is belangrijk op hierop te letten als u een opgezet dier aan gaat schaffen. Wilt u zeker weten dat het dier een goed leven heeft gehad en dat het volledige legaal is? Dan kunt u het best alleen exemplaren kopen bij erkende bedrijven.

Geef een reactie

Back To Top