Haken en haakpatronen

thumbnail

Met een bolletje wol en een haaknaald kun je al je creativiteit gebruiken om mooie haakwerkjes te maken. Haken is een eeuwenoude traditie die tegenwoordig weer flink aan populariteit aan het winnen is, ook onder jongeren. Je kunt met haken alle kanten op. Zoek op internet naar haakpatronen en je weet niet meer waar je moet beginnen. Zo kun je speelgoedknuffels voor kinderen haken, maar bijvoorbeeld ook een sjaal, dekentje, accessoires of een omslagdoek. Haken werkt erg ontspannend een geeft veel voldoening wanneer je weer een nieuw werkje hebt afgemaakt.

Iedereen kan haken leren. Op het internet vind je meerdere beginnerscursussen om de basis van het haken onder de knie te krijgen. Het lijkt eerst ingewikkeld, maar al snel krijg je handigheid in de verschillende steken. Wanneer je de basis eenmaal onder de knie hebt is het voor veel mensen moeilijk om de haaknaald weer neer te leggen.

Voor sommige haakpatronen is meer ervaring nodig dan voor andere. Je kunt het voor jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Met simpele haakpatronen kun je bijvoorbeeld al een mooie sjaal maken. Het wordt iets ingewikkelder als je bijvoorbeeld kleren gaat haken met ingewikkelde patronen. Toch is iedereen met een beetje geduld instaat om mooie haakwerken te maken.

Haakpatronen voor babykleren
Haken is behoorlijk arbeidsintensief. Je bent lang bezig om een klein stukje stof te haken, zeker wanneer je een ingewikkeld haakpatroon gebruikt. Voor veel mensen is het dan ook teveel werk om kleren te haken. Een leuk alternatief is het haken van babykleren. Maak bijvoorbeeld een mutsje of vestje voor de baby van een bekende. Hoeveel werk je eraan wilt besteden kan je zelf bepalen. Je kunt kiezen voor een standaard haakpatroon, een wat ingewikkelder haakpatroon met veel verschillende steken of bijvoorbeeld een patroon met veel verschillende kleuren. Het is leuk om jezelf uit te dagen met een ingewikkeld haakpatroon. Oefening baart kunst!

Haakpatronen voor dieren
Erg populair zijn de haakpatronen voor knuffeldieren. Je kunt relatief simpel een knuffeldier maken, ook als je nog niet erg ervaren bent met het haken. Vulling voor de knuffel is verkrijgbaar in de meeste creatieve hobbywinkels. Meestal haak je een knuffeldier in verschillende delen die je later met elkaar verbindt. Je kunt hierdoor je werk mooi opdelen in kleinere stukjes. Het geeft een hoop voldoening als je weer een deel hebt afgemaakt.

Geef een reactie

Back To Top