Fast and furious

thumbnail

The Fast and the Furious is een reeks van zeven films, waarvan de eerste in 2001 uitkwam en de meest recente in 2015 verwacht wordt. De hoofdrollen in de films worden gespeeld door onder andere Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson en de in 2013 overleden Paul Walker. De rode draad in de Fast and Furious films is (illegaal) straatracen. Iedere film heeft haar eigen verhaallijn die zich vaak afspeelt in exotische landen. Wel zijn alle films licht met elkaar verbonden. Het is dan ook handig om eerdere films te hebben gezien, voordat je één van de meer recente Fast and Furious films gaat kijken.

Inhoud Fast and Furious films
De Fast and Furious films zitten vol actie, snelle auto’s, mooie mensen en af en toe wat drama. Dat de films niet op alle fronten even realistisch zijn, maakt niets uit voor het kijkplezier. De films maken gebruik van mooie effecten en spectaculaire stunts, waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten. Iedere keer weer weten de producenten een vervolg te maken dat niet onderdoet voor de eerdere films. Als je houdt van snelle auto’s, flinke actie en mooie vrouwen zit je sowieso goed bij de Fast and Furious films.

Succes Fast and Furious
De Fast and Furious reeks is de meest succesvolle reeks voor producent Universal Studios. Er wordt geschat dat de films inmiddels samen bijna 2,5 miljard Amerikaanse dollars hebben opgebracht. Wereldwijd zijn de films nog altijd mateloos populair, waar je bij andere filmsreeksen vaak ziet dat de vervolgfilms steeds minder populair en goed zijn.

Overlijden Paul Walker
Op 30 november 2013 overleed Fast and Furious-hoofdrolspeler Paul Walker bij een eenzijdig auto-ongeluk. Na onderzoek bleek dat Walker zeker 150 kilometer per uur reed voor de crash. Hij en zijn passagier waren op slag dood. Het vermoeden bestaat dat Walker aan het racen en driften was, hoewel dit niet met zekerheid gesteld kan worden.

Walker was voor zijn dood middenin de opnames voor het zevende deel van de Fast and Furious reeks. Naar alle waarschijnlijkheid blijven de al gefilmde scènes met Walker in de film. Voor scènes die nog niet waren opgenomen worden de broers van Walker als stand-in gebruikt. Met computertechnieken wordt het karakter dat Walker speelde nagemaakt. Voor latere films wordt Walkers karakter uit het script geschreven. De producenten hebben bevestigd dat het karakter van Walker niet dood zal gaan in de volgende Fast and Furious film, maar met pensioen gaat.

Geef een reactie

Back To Top