Dual sim smartphone

thumbnail

De dual sim smartphones worden ook in Nederland steeds bekender en ook steeds vaker gekocht. Een dual sim smartphone is eigenlijk niets anders al een normale telefoon, alleen heeft deze telefoon de mogelijkheid om er  twee simkaarten tegelijk in te plaatsen. U kunt dus twee verschillende telefoonnummers op één telefoon hebben. Een dual sim smartphone is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die werk en privé graag gescheiden willen houden, maar niet graag met twee telefoons op zak lopen. U kunt gemakkelijk switchen tussen de twee simkaarten, zo kunt u dus zowel zakelijk als privé bellen via uw dual sim smartphone. Het is ook mogelijk om twee simkaarten met hetzelfde nummer in een telefoon te plaatsen, dit noemen we echter duo sim.

Steeds meer Nederlanders zien een dual sim smartphone wel zitten, de Nederlandse providers willen er echter nog niet echt aan meewerken. De keuze van dual sim smartphones is in Nederland nog vrij beperkt, maar naar verwachting zal dit in de toekomst in rap tempo worden uitgebreid. De nieuwste smartphones zullen, indien mogelijk, ook zoveel mogelijk worden voorzien van de mogelijkheid om er twee simkaarten in te plaatsen.

Op dit moment zijn de dual sim smartphones vooral in Azië bijzonder populair, er kunnen namelijk verschillende aanbieders met elkaar worden gecombineerd. Zo kunt u bijvoorbeeld bellen via netwerk A (omdat deze goedkoper is met het aanbieden van belminuten) en gebruikmaken van het internet op netwerk B (omdat deze een goedkopere internetbundel heeft). Uiteindelijk kunt u met een dual sim smartphone dus vrij veel geld besparen. De meeste dual sim smartphones die op dit moment al in Nederland verkrijgbaar zijn, komen uit Azië.

De prijzen van een dual sim smartphone variëren op dit moment tussen de €150 en €500, uiteraard is het ook afhankelijk van het merk en model smartphone. De nieuwere smartphones zullen in de toekomst automatisch worden voorzien van de mogelijkheid tot dual sim.

Geef een reactie

Back To Top